2024. május 05. - Györgyi
EUR : 389.79
USD : 362.83
Időjárás ikon24°13°

Makizaj nem érzi úgy, hogy gratulálnia kellene Orbán Viktornak

Márki-Zay Péter nem érzi úgy, hogy gratulálnia kellene Orbán Viktornak a Fidesz-KDNP elsöprő választási sikerei miatt, de azt belátja, hogy ilyen nagyarányú győzelemnél el kell ismerni, hogy nem csalásnak köszönhetően nyert ismét a jobboldal. A baloldali összeborulás bukott miniszterelnök-jelöltje, akit Lázár János politikai hullaként aposztrofált nem viselte méltósággal a vasárnapi vereséget. 

Az Index felidézte, hogy a választás éjszakáján az ellenzéki miniszterelnök-jelölt nem gratulált telefonon Orbán Viktornak, az ATV kérdésére pedig az is kiderült, hogy ennek az volt az oka: Márki-Zay Péter nem tudja a miniszterelnök telefonszámát és egyébként sem érzi úgy, hogy gratulálnia kellene, de azt legalább kibökte, hogy

ekkora különbségű győzelemnél el kell ismerni, hogy nem csalásnak köszönhetően nyerte meg a választást Orbán Viktor.

Márki-Zay Péter reagált Lázár János korábbi kijelentésére is. Ezzel kapcsolatban elmondta: nem érzi úgy, hogy politikai hulla lett volna belőle, arról pedig nem döntött még, hogy beül-e a parlamentbe vagy Hódmezővásárhely polgármestere marad.

Vasárnap este az országgyűlési választások után a vezető politikusok értékelték az eredményeket. Orbán Viktorminiszterelnök ünnepi beszédében úgy fogalmazott, hatalmas győzelmet arattak, akkorát, hogy még a Holdról is látszott, de Brüsszelből biztosan. Márki-Zay Péter a pártelnökök nélkül lépett a mikrofonok elé a Városligetben, elismerte a Fidesz győzelmét, de vitatta, hogy a választás demokratikus és szabad lett volna. Lázár János, aki az ellenzéki összefogás miniszterelnök-jelöltjét a saját választókerületében győzte le, úgy fogalmazott: új korszak kezdődik Hódmezővásárhelyen, a polgárháborúnak vége lett, ő pedig tegnap este visszatért.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató