2024. április 18. - Andrea, Ilma
EUR : 393.4
USD : 369.7
Időjárás ikon13°

Varga Judit megtaposta von der Leyent: ne üljön fel a magyar baloldal hullámvasútjára!

Az Európai Bizottság elnökének mai nyilatkozatára – miszerint elindítják a jogállamisági mechanizmust Magyarországgal szemben – reagált az igazságügyi miniszter közösségi oldalán. Varga Judit azt kérte Ursula von der Leyentől, hogy ne kövesse el Brüsszel ugyanazt a hibát, amit a magyar baloldal, és ne üljenek fel erre a hullámvasútra. Továbbá felhívta a figyelmet, hogy az eljárás elindításának vannak feltételei, politikai nyilatkozatokkal pedig nem foglalkoznak, megvárják a hivatalos dokumentumokat.

Varga Judit úgy fogalmazott:

Szeretnénk emlékeztetni a Bizottságot, hogy az eljárás elindításának vannak feltételei! Szavaznia kell róla a biztosok kollégiumának és kapnia kell hivatalos értesítést erről a magyar kormánynak.

Tudomásunk szerint azonban eddig egyik sem történt meg. A magyar kormány politikai nyilatkozatokkal nem foglalkozik és várja a konkrétumokat tartalmazó hivatalos értesítést. Ha lesz ilyen, arra természetesen válaszolni fogunk.

Arra kérte Brüsszelt, hogy ne üljenek fel a magyar baloldal hullámvasútjára, ugyanis arról a magyar választók markáns véleményt mondtak vasárnap. Kiemelte:

A Bizottság fogadja el a magyar emberek döntését, ne Magyarországot büntessék, mert április 3-án a többség nem Brüsszel kívánalmai szerint szavazott.

 

Forrás: PS

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató