2022. június 28. - Irén, Levente
EUR : 403.52
USD : 381.29
Időjárás ikon35°21°

A kommunista Mellár ma már hibának tartja, hogy bevették a Jobbikot az összefogásba

98,88 százalékos feldolgozottság mellett még mindig nem biztos, hogy Mellár Tamás nyerte a képviselő-választást a Baranya 1-es választókörzetben, az ellenzéki jelölt csak 255 szavazattal vezet a fideszes Kővári János előtt.

Mellár a Magyar Hangnak azt mondta, mindenképpen felveszi a mandátumát, bár tudja, ilyen Fidesz-többséggel szemben nyilvánvalóan nem lesz beleszólási lehetőség a törvényhozásba. De úgy gondolja, ha az ellenzékiek nem ülnének be, még azokat a lehetőségeket is elveszítenék, amiket az Országgyűlés fóruma biztosít, és „gyakorlatilag egypártrendszer alakul ki”.

Az eredmény ismeretében már stratégiai hibának tartja a Jobbik bevételét az együttműködésbe.

Szerinte eltűntek a párt szavazói, ki kellett volna hagyni a pártot az együttműködésből.A Párbeszéd frakciójába beülő Mellár azt mondta, a hatpárti megosztottságnak ellene van, „mert itt olyan kis pártocskák is vannak, amelyek nem képesek hatékony politizálást folytatni. Az az embernek a benyomása, hogy ezekre a pártokra csak azért van szükség, hogy legyenek újabb pártvezetők és pártfunkciók, és állami támogatást kaphassanak”.

„Szerintem két pártra lenne szükség Magyarországon: egy jobb- és egy baloldalira. Ezekhez kapcsolódhatnának alegységek, amelyek különböző rétegeket, társadalmi csoportokat képviselhetnének. Hasonlóan ahhoz, ahogyan annak idején az MDF felépült. Amíg az ellenzék nem kerít sort a szerkezeti megújításra, és nem tudják a megélhetési politikusokat kiszorítani a soraiból, addig a jelenlegi helyzet fog fennmaradni” - picsogta Mellár .

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató