2024. április 19. - Emma
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

Pártot váltott a svéd baloldali politikus, miután megtámadták a fiát a migránsok

Bedrogozott migránsok támadták meg egy zöldpárti képviselő fiát. A svéd baloldali politikus a gyermekét ért súlyos támadás hatására úgy döntött, hogy a pályafutását egy jobboldali, nacionalista pártban folytatja – írja a V4NA Hírügynökség.

A vak Jonas Serneholt, egykori baloldali politikus fiát a bevándorló banda megalázta és brutálisan megverte Svédországban. Ezek után a férfi a Facebookon írt egy bejegyzést az esetről, amiben többek között azt írta, hogy az elkövetőket deportálni kellene a származási országukba. Jonast ezután az egyik támadó családja feljelentette és gyűlöletkeltésért beperelte. A férfit később elítélték etnikai csoport elleni uszításért és pénzbírságot kellett fizetnie. Jonas Serneholt 2017-ig a järfällai városi tanács politikai titkára és tagja volt a Zöld Párt színeiben. A férfi most a järfällai városi tanácsba szeretne bekerülni, azonban időközben a gyermekét ért események hatására kilépett a Zöld Pártból, a munkáját pedig a nacionalista, és bevándorlásellenes Alternatíva Svédországért párt (AFS) színeiben folytatja.

Az AFS kifizette a pénzbüntetést, amelyet Serneholtra szabott ki a bíróság, miután véleményt nyilvánított a fiát megverő és kirabló migránsokról.

Úgy döntöttünk, hogy kifizetjük Jonas bírságát. Szerintünk magától értetődő, hogy a svédeknek a svédországi szólásszabadság keretein belül elmondhatják, amit akarnak. Az etnikai csoportok elleni uszításról szóló törvény szerintünk törvénytelen, és el kell törölni

– mondta Gustav Kasselstrand. Miután a fiát megverte a banda, megfenyegették hogy megölik, ha a rendőrséghez fordul.

Ha ez kiderül, megölünk téged, az anyádat, az apádat, a húgodat, mindenkit a családodban. Nem tudod, mire vagyunk képesek. Mostantól te vagy a mi ribancunk. Ha azt mondjuk neked, hogy lopj egy motort, adj pénzt vagy adj el drogot, csak megteszed, különben megöljük a családodat

– mondták a bandatagok a bíróságon elhangzott tanúvallomás szerint. Később négy bevándorlót ítéltek el a támadásban való részvételért. Hármukat súlyos testi sértésért, a negyediket pedig súlyos testi sértésben való bűnsegédletért.

Forrás: V4NA

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató