2024. április 17. - Rudolf
EUR : 393.05
USD : 368.85
Időjárás ikon15°

Tóth Bertalan szerint nem tűnt el az MSZP

„Nagyon izgulunk Vajda Zoltánért, bízunk benne, hogy vele együtt meglesz az 5 [egyéni] mandátum” – hangsúlyozta a szocialisták társelnöke az ATV-ben.

„Nem tűntünk el, jelen leszünk a Parlamentben, tovább erősítjük az MSZP-Párbeszéd szövetséget és a zöld, szociáldemokrata politikát fogjuk képviselni, azt, ami az ellenzéki oldal kampányából kicsit hiányzott” – fogalmazott Tóth Bertalan az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.

A televízió hírportálján azt írják: a politikus szerint a vereséget szenvedő ellenzéki pártok a sikertelen mozgósítás módszertanát elemzik. Az volt az előfeltételezés, hogy további embereket is elérnek majd a pártokkal kapcsolatban állókon kívül, mégsem sikerült ez a választáson.

Tóth Bertalan szerint utólag derült ki, hogy a DK és a Jobbik szavazói nem fértek meg egy tető alatt. „Nem lehet egy ember nyakába varrni a választási kudarcot, mindenkinek meg kell vizsgálnia a saját felelősségét” – emelte ki a képviselő. A vereség lehetséges okai között sorolta



Márki-Zay Péter szerencsétlen kijelentéseit, a kései kampányolást, a belső vitákat és a közös program csúszását is.

Az MSZP társelnöke úgy gondolja, hogy a saját pártja hálózata volt a kampány gerince, „a mi jelöltjeink és az aktivistáink semmilyen hibát nem követtek el, mindent megtettek a győzelemért”. Ugyanakkor az MSZP-t is felelősnek tartja a közös vereségben Tóth Bertalan. 

„A többiekhez képest arányaiban több képviselőnk lett, nagyon izgulunk Vajda Zoltánért, bízunk benne, hogy vele együtt meglesz az 5 mandátum”

– hangsúlyozta a politikus.

(Mandiner)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató