2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

Trump megint belengette, hogy elindulna a 2024-es amerikai elnökválasztáson

Interjút adott a Washington Postnak Donald Trump volt amerikai elnök, aki a beszélgetésben ismét meglebegtette, hogy esetleg megmérettetné magát a republikánus előválasztáson.



Trump szó szerint azt mondta:

„Nem akarom kommentálni az indulást, de azt hiszem, sok ember nagyon örülni fog a döntésemnek. Mert ez most egy kicsit unalmas.”

Miután Trump viharos körülmények között adta át a stafétát Joe Bidennek (a választás eredményét nem ismerte el legitimnek lényegében a mai napig, feldühödött hívei pedig 2021 januárjában betörtek a Capitoliumba, az incidensnek több halálos áldozata volt). A Fehér Házból való távozása óta az exelnök többször utalgatott már arra, hogy 2024-ben visszatérne, bár hivatalos bejelentést eddig nem tett. 

A Republikánus Párt háza táján mostanában Trump nélkül is nagy a tolongás az esetleges indulók közt, korábbi tisztségviselői közül többen jelezték már elnökjelölti indulási szándékukat: Mike Pence volt alelnök, Mike Pompeo volt külügyminiszter és Nikki Haley volt ENSZ-nagykövet is benne van a pakliban. De más magas rangú republikánus tisztségviselők, köztük Ron DeSantis floridai kormányzó, Kristi Noem dél-dakotai kormányzó, Ted Cruz, Josh Hawley és Tom Cotton is javában építik az arculatukat 2024-re készülve.

Trump azonban magabiztos:

„ha én indulnék, nem tudom elképzelni, hogy ők indulni akarnak majd”

– mondta, mert szerinte hozzá lojális emberekről van szó.

A volt elnök idén már 76 éves lesz, az interjú során az indulás szempontjából döntő tényezőként emlegette az egészségügyi állapotának alakulását.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató