2024. április 18. - Andrea, Ilma
EUR : 393.4
USD : 369.7
Időjárás ikon13°

Körülbelül 30 ember vesztette életét, amikor az ukrán fegyveres erők egy Tochka-U rakétával eltalálták Kramatorszkot

A mainstream médiákban orosz támadásról írnak, miközben egy ukrán Tocska-U rakéta oltotta ki az életeket. Ez az elavult, szovjet korszakból származó rakétarendszer nem áll szolgálatban sem a DNR, sem az LNR, sem az Orosz Föderációnál. Az ukrán fegyveresek aktívan használják.

Eduard Baszurin 30 ember haláláról számolt be a Kramatorszkban történt támadásában.

Körülbelül 30 ember meghalt, miután az ukrán hadsereg Tochka-U rakétával csapást mért Kramatorszkra - közölte Eduard Baszurin, a Donyecki Népköztársaság Népi Milíciájának szóvivője 

"A provokáció Kramatorszkban történt. Az ukrán hatóságok nem titkolták, hogy újabb provokációra készülnek. Először Kramatorszk, Konsztantyinovka és Szlovjanszk evakuálását jelentették be. Az emberek olyan helyeken kezdtek gyülekezni, ahonnan ki lehetett jutni a vasútállomásokra. Rakéta csapódott be, körülbelül 30 ember meghalt" - mondta egy szóvivő.

Pénteken délelőtt a DNR területi védelmi parancsnoksága arról számolt be, hogy ukrán fegyveres alakulatok Tochka-U rakétával csapást mértek Kramatorszkba.

Természetesen az ukrán propaganda és a nyugati mainstream ismét orosz vérengzésről ír.

A Guardian azt írja, Karamatorszk polgármestere szerint 4000 ember, többségében idősek, nők és gyerekek voltak a vasútállomáson a támadás idején.

Pavlo Kirilenko, Donyeck kormányzója Telegramon azt írja, több mint 30 ember meghalt és több mint 100 ember megsebesült. Bejegyzésében úgy fogalmazott, az oroszok „jól tudták, hová céloznak és mit akarnak: minél több ukrán civilt akartak elpusztítani”.



 Az ukrán külügyér is megszólalt:

Az oroszok tudták, hogy a kramatorszki vasútállomás tele van evakuálásra váró civilekkel. Mégis ballisztikus rakétával támadtak, legalább 30-at megöltek, és száz embert megsebesítettek. Ez szándékos mészárlás volt. Minden háborús bűnöst bíróság elé állítunk.

Azt azért tudni kell, hogy a Tocska-U, az elavult, szovjet korszakból származó rakétarendszer nem áll szolgálatban sem a DNR, sem az LNR, sem az Orosz Föderációnál. Az ukrán fegyveresek aktívan használják...

Frissítés:


 A kramatorszki kórházak nem tudnak megbirkózni a vasútállomásról behozott sebesültek tucatjaival.

"Sok ember súlyosan megsebesült, karok és lábak nélkül...  Egyszerre 30-40 sebész operálja őket" - mondta Olekszandr Goncsarenko, Kramatorszk polgármestere.

Elmondta, hogy a rakéta roncsait a becsapódás epicentrumától 40 méterre találták meg, ami arra utal, hogy a rakéta nagy erejű volt.

Mint ismertté vált, a rakéta megérkezésekor mintegy 4000 ember várakozott az állomáson az evakuálásra.

Az orosz védelmi minisztérium tagadta, hogy Oroszországnak köze lenne a kramatorszki támadáshoz

A kijevi nacionalista rezsim képviselőinek minden kijelentése a Kramatorszk város vasútállomása ellen április 8-án állítólag Oroszország által végrehajtott "rakétatámadásról" provokáció és teljesen valótlan.

Április 8-án az orosz fegyveres erőknek nem volt semmilyen tűzfeladata Kramatorszk városában, és nem is tervezték.

Külön hangsúlyozzuk, hogy a Tochka-U taktikai rakétákat, amelyeknek a darabjait a kramatorszki vasútállomás közelében találták meg, és amelyeket szemtanúk tettek közzé, kizárólag az ukrán fegyveres erők használják.


Képgaléria

(Kattins a képre a nagyobb méretért)
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató