2024. május 18. - Alexandra, Erik
EUR : 387.87
USD : 357.68
Időjárás ikon23°11°

Kunhalmi Ágnes: Orbán megértette, mit akarnak a magyarok

Az MSZP társelnöke szerint az ellenzék rossz választ adott a háborúra.

Kunhalmi Ágnes volt a vendége az ATV Egyenes beszéd című műsorának.

A választást közösen bukták el

A választást közösen buktuk el, nem lehet csak Márki-Zay Pétert felelőssé tenni”

– fogalmazott a szocialista politikus, aki a súlyos választási vereség lehetséges okaira magyarázatot keresve kifejtette: a háborúra adtak rossz választ, „ami Budán, Belpesten működött, Délpesten úgy szedte le a szavazatot róluk, mint a huzat”, utalva a „putyinozásra”. 

Az MSZP társelnöke szerint nem lehet egy kampányban azt mondani rögtön a háború kitörésnél, hogy Orbán határolódjon el, anélkül, hogy szociális biztonságot és békét ajánlanának.

Mindenki azt kérdezgette tőle is a lakótelepeken, hogy ugye nem keveredünk bele a háborúba.

A programban elsikkadtak a szociális intézkedések 

Márki-Zay Péter hibájának rótta fel, hogy ódzkodott minden szociális intézkedéstől, a programban a szociális intézkedések teljesen elsikkadtak. A kampányban egy szűk jobboldali szavazóréteget szólítottak meg,

a kiábrándult fideszeseket, ami összesen 1 százalék lehet szerinte.

Kunhalmi szerint kiderült az is, hogy a magyar társadalom nem olyan oroszellenes mint a lengyel. Orbán megértette mit akarnak a magyarok (békét), el is mondta, az ellenzék is elmondhatta volna ezt, de nem tették, szögezte le.

Még nem tudja, hogy lemond-e

Jakab Pétert sem lehet önmagában felelőssé tenni a vereségért Kunhalmi szerint, mert ha nem váltott volna, akkor nem tudtak volna összefogni. Lehetett sejteni, közölte, „ha a fasisztáktól megszabadulunk, azok máshol keresnek pártot, például a Fidesznél vagy a Mi Hazánknál”.

Arra a kérdésre, hogy most lefasisztázott-e 300 ezer embert, Kunhalmi fasisztoidra módosított. Végül arra a kérdésre, lemond-e a kudarc miatt, Kunhalmi azt válaszolta, megvárja a szombatot, biztosan megvan-e a mandátuma, és akkor tér rá vissza. Húsvétkor tisztújítás lesz a pártban, akkor eldöntik, mi legyen.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató