2024. április 20. - Tivadar
EUR : 395.06
USD : 371.09
Időjárás ikon11°

Még él! – orosz hadifoglyokat gyilkoltak meg ukrán katonák (Videó 18+)

Sérült orosz hadifoglyot végeztek ki ukrán katonák egy rajtaütés után. A felvételek az állítólagos orosz mészárlás helyszínétől, Bucsától 11 kilométerre található Dmitrivka falu közelében készültek, hitelességüket megerősítette a The New York Times. A képsorokat feltehetőleg március 30. körül rögzítették.

 Az internetre felkerült videóban egy orosz katona a fejére húzott kabáttal látható sebesülten, de még lélegzik. Még életben van. Filmezd le ezeket a martalócokat! Nézzétek, még életben van. Zihál  – hallani a felvételen az egyik ukrán katonát. A megrázó képsorokon ezután az látható, ahogy társa kétszer rálő a sebesült orosz férfira, aki a második lövés után még él, de a harmadik golyó után mozdulatlanul fekszik. Mellette még három orosz katona holtteste látható, egyikük fejsérüléssel és hátrakötözött kézzel.


 
A videó hitelességét a The New York Times szerdán erősítette meg, az amerikai lap beszámolója szerint az ukrán katonák zászlós jelvényükről és kék karszalagjukról azonosíthatók. Többször hallani, hogy azt mondják:

„Dicsőség Ukrajnának!”.

AZ EREDETI VIDEÓ ITT!

A gyilkosságokra egy rajtaütés után kerülhetett sor, valószínűleg március 30. körül, amikor a Kijev környéki területekről megkezdődött az orosz hadsereg visszavonulása.
 
Egy ukrán hírügynökség, amely a rajtaütést követően közzétett egy videót, a támadás elkövetőiként az úgynevezett Grúz Légiót azonosította, egy 2014-ben alakult, grúziai önkéntesekből álló félkatonai egység tagjait. Azonban a felvételen az egyik férfi az ukrán harcosokat belgráviai srácokként emlegeti, valószínűleg az incidens helyszínének közelében található Belgrávia lakótelepre utalva – írja a lap.
 
A felvételeket Dmitrivka falutól északra rögzítették, amely mintegy 11 kilométerre van Bucsától.

Az Ukrán Védelmi Minisztérium egy tweetet is közzétett az orosz konvoj megsemmisítéséről.


 
Bucsában Ukrajna vádjai szerint több mint 400 civilt gyilkoltak meg az orosz megszálló erők, köztük kisgyerekeket. Kijev háborús bűnökkel vádolta meg Oroszországot és megnevezte a vérengzésért felelős parancsnokot is. A gyilkosságokkal Azatbek Omurbekov alezredest, a 64-es gépesített lövészzászlóalj kirgiz származású vezetőjét vádolták meg. Moszkva tagadja a vádakat és ukrán provokációnak tartja a történteket, azzal védekeznek, hogy csapataik március 30-án kivonultak, a holttestekről pedig csak három nap múlva készítettek felvételeket.
 
Az orosz–ukrán háború több mint egy hónapja tart, de a NATO főtitkára szerint akár évekig elhúzódhat a konfliktus. Az elmúlt napokban Moszkva átcsoportosította csapatait Kijevtől, hogy Ukrajna keleti és déli régióinak elfoglalására összpontosítson.



Forrás: magyarnemzet.hu

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató