2024. április 19. - Emma
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

Oleg Romancev: „A lengyelek féltek kiállni az oroszokkal, számomra a válogatott és Lewandowski sem létezik többé”

Oleg Romancev, korábbi szovjet labdarúgó válogatott és egykori futballedző felháborítónak tartja, hogy a lengyel csapat nem állt ki az oroszokkal a világbajnoki pótselejtezőkön.

Az Ukrajna elleni háború miatt Lengyelország elsőként közölte az UEFA és a FIFA illetékeseivel, hogy nem akarnak Oroszországgal játszani a vb-selejtezőkön. A mozgalom mellé pár nap alatt beállt az ág másik két csapata, Csehország és Svédország válogatottja.

„Sajnálom, hogy egy nagy hagyományokkal rendelkező futballnemzet nem ment bele egy fair küzdelembe, hanem a színfalak mögötti intrika mögé bújt. Semleges pályán eldönthették volna a csapatok, ki mehessen a világbajnokságra, de miért is kísértenéd a sorsot, ha bohócot csinálhatsz magadból?

Egyszerűen féltek, ezért számomra a lengyel válogatott és Robert Lewandowski nincs többé. Szerencsejátékosokként viselkedtek, akik szerint minden megengedett a győzelem érdekében

– idézi Romancevet a sport-express.ru.

A kilencszeres szovjet válogatott futballistaként visszavonuló edző később kétszer is volt orosz szövetségi kapitány 1989 és 1995 között, valamint 1998-tól 2002-ig irányította a nemzeti együttest. A 2012 óta nyugdíjba vonult szakember szerint hatalmas tiszteletlenség volt a FIFA részéről, hogy szankcionált minden orosz játékost, klubot és válogatottat.

„Ez a labdarúgás megcsúfolása, mert nem a pályán dőlnek el a fontos kérdések. Képzelje el, hogy kinyújtja a kezét üdvözlésre, válaszul pedig övön aluli ütést kap. Ez már a magas rangú hivatalnokok lelkén szárad, egyetlen FIFA- vagy UEFA-dokumentum sem ad alapot ahhoz, hogy miért zártak ki minket.

Azok hozták ezt a döntést, akik maguk is azt hangoztatják, a futballt távol kell tartani a politikától. Ez most hirtelen feledésbe merült”


– idézi a Sportow Fakty a feldühödött orosz edzőt.

A lengyel válogatott egyébként meccs nélkül továbbjutott, majd a keddi meccsnapon Svédország 2-0-ás legyőzésével jutott ki a katari világbajnokságra.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató