2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

Zelenszkij: Mindig is a világ legbátrabbjai voltunk. Ukránnak lenni annyit tesz: légy bátor

Az Ukrajna elleni háború 43. napja után is közzétette éjjeli beszédét Volodimir Zelenszkij: az ukrán elnök arról beszélt, hogy a háború megmutatta „rólunk is, Oroszországról is, és igazából az egész világról is, hogy milyen valójában”.

„Mi mindig is bátrak voltunk, a világ legbátrabbjai, ebben biztos vagyok. Mert mégis ki merné megtenni azt, amit mi, ukránok megtettünk? Kinek lett volna bátorsága folyamatosan harcolni az önkény minden formája ellen, hogy megvédje a szabadságot? Minden választáson, a forradalmainkban, és a háborúban” – mondta Zelenszkij –

„Kinek lett volna bátorsága felvenni a harcot az oroszok ellen földön, vízen, levegőben? Kinek lett volna bátorsága fegyvertelenül beállni az orosz páncélozott járművek elé azokon a területeken, melyeket ideiglenesen megszálltak?”

Az ukrán elnök büszke arra, hogy meg merték mondani a világ vezetőinek: legyenek ők is „egy kicsit ukránok, egy kicsit bátrak”: „Igazából ez a mi brandünk. Ez mutatja meg azt, kik is vagyunk. Ukránnak lenni annyit tesz: légy bátor. Ha mindenkiben lenne legalább tizedannyi bátorság, mint bennünk, ukránokban, akkor semmi sem fenyegethetné a nemzetközi jogot, semmi sem fenyegethetné a nemzetek szabadságát.”

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató