2024. április 20. - Tivadar
EUR : 395.06
USD : 371.09
Időjárás ikon11°

Fekete-Győr Andrást jelöli a Momentum elnöksége frakcióvezetőnek

A Momentum elnöksége Fekete-Győr Andrást jelöli a leendő képviselőcsoport vezetőjének – közölte a párt szombaton. A frakcióvezető személyét vasárnap a leendő frakció tagjai választják meg, de a pártelnökség ajánlása minden bizonnyal elegendő érv lesz Fekete-Győr személye mellett.

Fekete-Győr András a Momentum alapítója, majd 2016-tól vált a Momentum Mozgalom elnöke volt. 2017-ben – az ő vezetése alatt – alakult párttá a Momentum, amelynek 2021-ig volt az elnöke. 2022-es parlamenti választásokon a párt listavezetője volt.

Az elnöki tisztségétől azután fosztotta meg a Momentum tagsága bizalmi szavazáskeretében, hogy az ellenzéki miniszterelnöki-jelölti előválasztáson nagyon alulteljesített a párt általános támogatottságához képest: a szavazatok mindössze 3,5 százalékát szerezte meg. A pártelnöki székben Fekete-Győrt Donáth Anna váltotta.

A Momentumnak lesz a második legnagyobb ellenzéki frakciója a parlamentben, 11 képviselővel: 6 listás mandátum mellett 5 egyénit is szereztek (Hadházy Ákos, Hajnal Miklós, Orosz Anna, Szabó Szabolcs, Tóth Endre), ezt a csapatot vezetheti Fekete-Győr András, amennyiben a frakciótagok megszavazzák.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató