2024. április 25. - Márk
EUR : 393.51
USD : 368.35
Időjárás ikon13°

Vonának elszakadt a cérna és megalázta Jakabot az ATV-ben

Kemény mondatok hangzottak el az ÖT péntek esti adásában a Jobbik volt elnöke részéről.

Nehéz erről indulat nélkül beszélni, aljas, tróger, gyáva dolog, ami történt – mondta Vona Gábor arról, hogy Karácsony Gergelyen és Donáth Annán kívül egyetlen ellenzéki vezető sem volt ott Márki-Zay Péter mellett, amikor elismerte a vereséget vasárnap este.

Megemelem a kalapom Karácsony Gergely és Donáth Anna előtt – tette hozzá Vona, aki szerint megható beszédet mondott MZP, de nem kellett volna a gyerekeit felengedni a színpadra. Az viszont, hogy a többi ellenzéki pártvezető nem volt ott a vereség beismerésénél, Vona szerint „aljas, tróger, gyáva” dolog volt.

Amikor Jakab Péter MZP-t teszi felelőssé a vereségért és gyávasággal vádolja a négy évvel ezelőtt a Jobbik éléről távozó Vona Gábort, azt a Jobbik volt elnöke projekciónak tartja, hiszen szerinte Jakab a saját hibáit vetíti ki másba.

Jakab Péternek Vona szerint annyira nem volt bátorsága, hogy a májusi Jobbik-tisztújítás előtt bizalmi szavazást kérjen maga ellen. A baloldal hozta a szavazóit, ám a Jobbik elvesztette 2018-as táborát – mondta a Jobbik volt elnöke.

Vona szerint a hatpárti összefogásnak vége, az ellenzéki blokk két táborra szakadt, az egyik oldalon a Párbeszéddel, a Momentummal, a másik oldalon a Gyurcsány Ferenc és Jakab Péter között létrejött „sarló-parizer koalícióval”.

Vona Gábor a műsorban felidézte azt is: 2018-ban az volt a Jobbik szlogen, hogy magyar szívvel, józan ésszel, tiszta kézzel. Ehelyett szerinte most az lett a Jobbik mondandója, hogy „szeretem a parizert és Ferit”. Szerinte nincs igaza Jakab Péternek, hogy aki a 2018-as Jobbikot visszasírók a fasisztákat sírják vissza, egyszerűen a 2018-as Jobbik-tábor nem a DK előzenekarára vett jegyet.​

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató