2024. március 29. - Auguszta
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Liu Shaoang világbajnok 500 és 1500 méteren is a montreali világbajnokságon

Fantasztikus formában nyeri 500 és 1500 méteren is Liu Shaoang a világbajnoki aranyérmet a kanadai Montrealban zajló rövidpályás gyorskorcsolya-világbajnokságon. Ezzel negyedik világbajnoki győzelmét szerzi meg és megvédi 500 méteren szerzett tavalyi aranyát a ma már kétszeres olimpiai bajnok versenyzőnk.

Shaoang első két döntője - rögtön két világbajnoki aranyat hozott Kanadában
Hatalmas fölénnyel nyerte meg mindkét aranyérmét az első döntős napon Liu Shaoang a Kanadában zajló rövidpályás gyorskorcsolya-világbajnokságon.

Liu Shaoang, kétszeres olimpiai bajnok versenyzőnk, ezzel pályafutása negyedik világbajnoki aranyérmét szerzi, és megvédi 500 méteren tavaly szerezett aranyát. 

Liu Shaoang az 1500 méteres távon az aranyérmet a kanadai Dion Pascal és a belga Desmet Stijn előtt szerezte meg.

A fiatalabbik Liu fivér, aki bátyja távollétében egyedül képviseli a családot ezen a vb-n, ugyanúgy építette fel versenyzését, mint az elődöntőben, hiszen ezúttal is nyugodtan korcsolyázott a mezőnyben, és ugyanúgy két körrel a vége előtt indult el, mint korábban. Talán csak azzal a különbséggel, hogy még gyorsabban, még nagyobb tempóban, mint az elődöntőben, így aztán egy körrel a cél előtt már méterekkel vezetett és nyert hatalmas fölénnyel a hazaik versenyzője és a belga vetélytárs előtt.

Shaoang 1500 méteren szerzett aranya azt jelenti, hogy magyarként először szerzett vb-címet a leghosszabb távon.

Jászapáti is döntős volt 1500-on

Jászapáti Petra is döntőzött 1500 méteren, ahol a nyolcadik helyen zárt.

Időközben 500 méteren Jászapáti Petra egy nyugodt és taktikus korcsolyázással bejutott az elődöntőbe. 

Jászapáti Petra végül az 500 méteren a B döntő negyedik helyén zárt és a versenyszámban szerzett nyolcadik helyéért ismét pontszerző helyen zárt.

Liu Shaoang 500 méteren is csúcsformában

Liu Shaoang világbajnoki elődöntőbe jutott méghozzá a második legjobb idővel egyéni olimpiai bajnoki számában, 500 méteren is. 

Az 500 méteres versenyben nem csak címvédőként állt oda Ádó, de egyéni olimpiai bajnoka is ennek a versenyszámnak. Csakúgy mint eddig minden versenyszámában Montreálban, Liu Shaoang rendkívül taktikusan versenyzett, s bár a második rajtpozícióból indult, ismét fölényes győzelmet aratott ezúttal a francia Quentin Fercoq, illetve az 1500 után újra bronzérmet szerző belga Stijn Desmet előtt. A döntőben a koreai Lee June Seo zárt a negyedik helyen.

Döntőben a magyar férfi váltó 5000 méteren

A Jászapáti Péter, Nógrádi Bence, Talabos Attila, Liu Shaong összeállítású férfi váltónk bejutott a vasárnapi döntőbe, ahol az A döntőben Hollandia Kanada és Korea váltója lesz az ellenfél.

(Mandiner)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató