2023. június 10. - Gréta, Margit
EUR : 369.28
USD : 343.07
Időjárás ikon24°15°

Görögország több járványügyi intézkedést is felold a nyári szezonra

Több járványügyi intézkedést is feloldanak Görögországban a nyári turistaszezon idejére. Így például nem lesz kötelező a beltéri maszkviselés, és védettségi igazolvány nélkül is lehet majd étterembe menni – írja a Reuters.

Thanosz Plevrisz egészségügyi miniszter azt mondta, hogy a korlátozások enyhítéséről szóló döntés „a járványügyi adatokon és a szakértők javaslatain alapszik”.

Eszerint május 1. és augusztus 31. között védettségi igazolás felmutatása nélkül is lehet éttermekbe vagy más zárt helyiségekbe menni. Emellett június 1-jétől a beltéri maszkviselés sem lesz már kötelező. A görög hatóságok azt is fontolgatják, hogy az uniós digitális Covid-igazolvány bemutatása nélkül is beengedik majd az országba érkező vendégeket. A miniszter hozzátette, hogy az intézkedések hatását szeptemberben újraértékelik.

Görögországban az elmúlt hetekben csökkent a fertőzöttek száma, jelenleg mintegy 165 ezer koronavírus-fertőzöttet tartanak nyilván. Az elmúlt 24 órában 69 koronavírus-fertőzés miatti halálesetet regisztráltak. A 11 milliós lakosság közel 72 százaléka van teljesen beoltva a vírus ellen.

Görögország Dél-Európa egyik legnépszerűbb nyári turisztikai célpontja, 2019-ben több mint 33 millió látogatót vonzott, többségük brit és német turista volt. Idén is sok vendégre számítanak, turisztikai tisztviselők szerint a bevételek elérhetik a járvány előtti, 2019-es szint 80 százalékát.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató