2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

Homoszexuálisokat csonkított meg egy közel-keleti férfi Írországban

Az ír rendőrség két gyilkosság ügyében is nyomoz.

Az ír rendőrség letartóztatott egy 22 éves közel-keleti férfit, akit azzal vádoltak, hogy két meleg férfit saját otthonukban „groteszk módon megcsonkított”, egy harmadiknak pedig kést döfött a szemébe. A hatóságok attól tartanak, hogy még több áldozat is lehet – írta meg a Daily Mail értesüléseire hivatkozva az Index.

Az ír rendőrség nyomoz két gyilkosság ügyében, amelyek Sligo városában történtek. Az elkövető valószínűleg egy homofób sorozatgyilkos volt, akivel az áldozatok egy online társkereső oldalon keresztül találkoztak. Mindkét áldozatot hasonló, „kegyetlen és groteszk” sérülésekkel találták meg.

Szerdán reggel egy közép-keleti származású férfit tartóztattak le a városban lévő otthona előtt, akit gyilkossággal gyanúsítanak.    

A gyilkosságok előtt néhány nappal parkban ért támadás egy férfit, akinek kést szúrtak a szemébe, miután egy férfival beszélgetett egy randiapplikáción keresztül. Helen McEntee ír igazságügyi miniszter ígéretet tett arra, hogy új, gyűlölet-bűncselekményekre vonatkozó törvényeket vezetnek be a meleg férfiak elleni támadássorozat után, ami egy „sötét hét” volt az írországi LMBTI+ közösség számára.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató