2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

Nem nyomoz a rendőrség Szilágyi Liliána bántalmazásának ügyében, mert az úszónő nem tett vallomást

Szilágyi Liliána tavaly év végén írt arról közösségi oldalán, hogy úszóedző apja éveken át bántalmazta őt, illetve anyját is. Az ügyben azóta a Magyar Úszó Szövetség folytatott vizsgálatot, és arra jutottak, hogy Szilágyi igazat mondott, apját pedig kitiltották a szövetség rendezvényeiről.

Az rtl.hu most arról ír, hogy rendőrségi büntetőeljárás nem indult az ügyben.

Mint a rendőrségtől megtudták, vizsgálat ugyan indult, de már lezárult:

„A Budapesti Rendőr-főkapitányság hivatalból rendelt el feljelentés kiegészítést kiskorú veszélyeztetése és szexuális kényszerítés bűntett, valamint könnyű testi sértés vétség gyanúja miatt. A sajtóban a sérelmére elkövetett bűncselekményekről beszámoló sportolónővel a BRFK nyomozói három alkalommal vették fel a kapcsolatot, a hölgy azonban nem jelent meg a hatóság előtt, hogy vallomást tegyen. A sértett vallomásának hiányában bűncselekmény elkövetésének gyanúját nem volt lehetséges megállapítani, ezért a Budapesti Rendőr-főkapitányság 2022. február 10-én a feljelentést elutasította.”

A lap kereste Szilágyi Liliánát is, aki nem kívánt nyilatkozni. Jogi képviselőjének helyettese annyit közölt az rtl.hu-val, hogy Szilágyi Liliána nem kapott három idézést.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató