2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

Zaharova: a Fehér Ház sajtószolgálata folyamatosan cáfolja saját elnökét

Egy április 13-i sajtótájékoztatón brit újságírók feltettek nekem egy kérdést – írja Marija Zaharova az orosz külügyminisztérium szóvivője a Telegram csatornáján. Biden amerikai elnök népirtással vádolta Oroszországot Ukrajnában. Mi a válasza erre?

Azt válaszoltam:

“A Fehér Ház sajtóirodájának feladata, hogy Biden elnökkel kapcsolatban nyilatkozzon. A sajtószolgálat általában két-három cáfolatot ad ki a nyilatkozatai után. Várjuk meg, hátha megint cáfolják.

Zaharova bejegyzésében leírta, hogy tiszteletben tartják az amerikaiak véleményét és elismerik az elnökválasztást legitimnek, de az amerikai elnök nem minden nyilatkozata megfelelő.

Közölte, hogy a Fehér Ház sajtószolgálata folyamatosan cáfolja saját elnökét.

Néhány órával később – folytatja bejegyzését a külügyi szóvivő.

A hírügynökségek azt írták: “Jen Psaki, a Fehér Ház sajtótitkára a szerdai tájékoztatón kénytelen volt tisztázni, hogy Joe Biden elnök szavai mindig a hivatalos amerikai álláspontot tükrözik-e, vagy egyes esetekben rögtönzöttek, és csak a személyes véleményét képviselik egy adott kérdésben.

Psaki válaszában rámutatott, hogy Biden elnökjelöltként azt ígérte választóinak, hogy egyenes lesz. “A tegnapi megjegyzései ezt közvetlenül tükrözik. Nem hiszem, hogy bárkinek is aggályai lennének az Ukrajnában tapasztalható brutalitással kapcsolatban. A világ különböző vezetői különböző módon írják le. De tagadhatatlan, hogy amit látunk, az szörnyű. Az elnök pedig úgy beszél, ahogyan ő látja.

(Oroszhírek)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató