2024. április 16. - Csongor
EUR : 393.05
USD : 368.85
Időjárás ikon15°

Harc Makizaj mandátumáért: a Jobbik és a Párbeszéd is magának akarja

Márki-Zay Péter, Dobrev Klára és Karácsony Gergely neve szerepelt az első három helyen az ellenzéki pártszövetség országos listáján, ám egyikük sem ül be a parlamentbe.

A Telex arról számolt be, hogy Márki-Zay Péter mandátumát magának szeretné mind a Párbeszéd, mind a Jobbik. A portál elmondása szerint mivel az ellenzéki pártszövetség országos listáján az első három helyen lévő politikus nem ül be a parlamentbe,

így cserék veszik majd át a helyüket.

Dobrev Klára és Karácsony Gergely esetében a pártjuk küldhet cserét, de mivel Márki-Zaynak nem volt pártja, így bizonytalannak tűnik a mandátum sorsa. A Párbeszéd politikusai szerint őket illeti a mandátum, a Jobbik szerint viszont mivel Márki-Zay „kiesett”, így tovább csúszik a lista, ami az ő jelöltjük bejutását jelentené.

Miért nem ül be Márki-Zay Péter?

A hódmezővásárhelyi polgármester pár nappal a választás után bejelentette, hogy nem ül be a parlamentbe. Döntését így indokolta: „nekem most Vásárhelyen kell megvédenem a vásárhelyi gyerekeket attól, hogy a Fidesz elvigye őket golyófogónak Ukrajnába, köztük négy, még csak nem is katona fiaimat”.


 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató