2022. június 29. - Pál, Péter
EUR : 403.52
USD : 381.29
Időjárás ikon35°21°

A New York Times húsvéti üzenete: mondjunk le Istenről

A balliberális média nemzetközi zászlóshajójának számító New York Times éppen húsvétkor közölt egy véleménycikket, amelyben arról írnak, hogy ideje lemondanunk Istenről. A felháborító időzítéssel közölt publicisztika nem az egyszerű ateista narratíva alapján szólítja fel az olvasókat erre, hanem ennél is tovább menve Istent teszi felelőssé a háborúkért és a szenvedésekért. Igen, eljutottunk arra pontra, mikor a liberális mainstream már nem elégszik meg azzal, hogy tagadja a teremtő létezését, de kifejezetten gonosznak nevezi istent.

„A háború idején javaslom, hogy mondjunk le Istenről” címmel a cikk azt állítja, hogy Isten felelős a „háborúért és az erőszakért”, az „elnyomásért és a szenvedésért”, és azt javasolja, hogy az emberek ne tanítsák többé a gyerekeket róla. A Breitbart idézi a szerző, Shalom Auslander, aki kiábrándult a New York-i vallásos zsidó közösségben való neveltetéséből, következő érvelését:

Isten, úgy tűnik, széles ecsettel fest. Ő hengerrel fest. A rabbink szerint Egyiptomban még az elsőszülött marhákat is megölte. Megölte a teheneket. Ha halandó lenne, a zsidók, keresztények és muszlimok Istenét Hágába hurcolnák. És mégis dicsőítjük őt. Utánozzuk őt. Könyörgünk a gyermekeinknek, hogy legyenek olyanok, mint ő.

Talán most, amikor rakéták záporoznak, és halottakat találnak tömegsírokban, itt az ideje, hogy abbahagyjuk ennek a gyűlölködő Istennek az utánzását. Talán abbahagyhatjuk brutalitásának dicsőítését. Talán most van itt az ideje, hogy megtanítsuk a gyermekeinket arra, hogy áthidalják Istent – hogy a lehető legkevésbé hasonlítsanak rá. (…) Az istenek megölése egy olyan ötlet, ami mögé én is oda tudok állni.

Ha ilyesfajta írások megjelenhetnek Amerikában, majd aztán elmaradjon a hatalmas felháborodás, akkor ne csodálkozzunk azon, hogy Nyugaton egyre többen fordulnak el Istentől – kommentálta a hírt a 888.hu.

 

(Pestisrácok.hu)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató