2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

Kadirov bejelentette, hogy "konkrét" katonai művelet indul Ukrajnában

Ramzan Kadirov csecsen vezető bejelentette, hogy "konkrét" különleges műveletet indít Ukrajnában, és azt javasolta, hogy az ukrán hadsereg adja meg magát a szövetségi csapatoknak.

Csecsenföld vezetője elmondta, (hatalmas mosollyal az arcán) Ukrajnában most egy különleges művelet kezdődött, amely konkrét eredményeket fog hozni, és hogy ha bármelyik ukrán katona meg akarja adni magát, akkor fusson egy orosz ellenőrző pont felé, etetni fogják és hadifogolyként fogadják. Azt mondja, hogy

ő személyesen ellenez mindenféle tárgyalást, és személyesen akarja elpusztítani azokat az "ördögöket", akik terrorizálták a népét (Donbászban)

- az ő szavaival élve.

Természetesen hozzátette, hogy Akhmat Sila! Allahu Akbar! Oroszország előre! (Nincs Kadirov nyilatkozat enélkül)

Oroszország február 24-én katonai műveletet indított Ukrajnában. Vlagyimir Putyin elnök úgy jellemezte a célját, hogy "megvédi azokat az embereket, akiket a kijevi rezsim nyolc éven keresztül bántalmazott, népirtásnak vetett alá". Ennek érdekében tervezik "Ukrajna demilitarizálását és denacionalizálását", valamint azt, hogy bíróság elé állítsák az összes háborús bűnöst, aki felelős a donbászi "civilek elleni véres bűncselekményekért".

Az orosz védelmi minisztérium közleménye szerint a fegyveres erők csak a katonai infrastruktúrát és az ukrán csapatokat veszik célba. Az orosz fegyveres erők támogatásával a DPR és az LPR csoportjai offenzívát fejlesztenek, de szó sincs Ukrajna elfoglalásáról - hangsúlyozta korábban az orosz elnök.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató