2024. május 01. - Fülöp, Jakab
EUR : 391.04
USD : 365.05
Időjárás ikon22°13°

Buzinkay: Nem tehetjük egy személyben felelőssé Márki-Zayt

A momentumos Buzinkay - aki végül nem lett hazánk LMBTQP-felelős minisztere - Makizajt védi.

Ezt írja:

„Mikor megnyertük az előválasztást itt a Pilis-Dunakanyarban, akkor a sajátjaimnak Forma-1-es hasonlattal próbáltam ezt elmagyarázni. A pályán a versenyzőt látjuk, a győzelmeket és a világbajnoki címeket a versenyző hódítja el, de ha nincs alárakva a győztes autó, nincs meg a győztes csapatstratégia, a legjobb pilóta sem nyer. Ez egy személyközpontú csapatjáték.

Volt február elején egy belsős - élő megkérdezésen alapuló, azaz a legmegbízhatóbb fajta - közvélemény kutatásunk a Pilis-Dunakanyarból. Ebben a teljes népességben a közös lista 42%-on állt, én 38%-on, Márki-Zay Péter 36%-on. A lista +6%-on állt, én +4%-on, MZP +2%-on. És persze volt 30% bizonytalan. A vége az lett, hogy mi pont annyit kaptunk itt, mint ahogy MZP állt, 36%-ot, bizonytalanok közül pedig majdnem 20%-ot állított Orbán a maga oldalára. Amennyire tudom, hasonlóak a tendenciák más mért körzetekben is.

Tehát csinálhat akármit a helyi jelölt, csinálhat akármit az ő csapata, a nap végén a miniszterelnök-jelölt megítélése alapján szavaznak az egyéni jelöltre is. Nem tehetjük egy személyben felelőssé Márki-Zayt, de azt nem tagadhatjuk le, hogy ez a választás rajta és az ő csapatán ment el. Lehet, hogy nem nyerhettünk volna egy “tökéletes vezetővel” sem, de ennél egészen biztosan jóval szorosabb eredményt kellett volna hoznunk.”

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató