2024. április 20. - Tivadar
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

Török Gábor: Az ellenzéknek a Kutyapárt és a régi Fidesz építkezése lehetne példa

„Orbán Viktor és a Fidesz sem bíborban született, a semmiből kellett építkezniük hatalmas politikai ellenszélben. A majdani ellenzék lehetősége a Fidesz-modell: egy politikai erő kinövi magát a »mindannyian picik vagyunk« helyzetéből” – mondta Török Gábor a Magyar Hangnak adott interjújában.

A politikai elemző szerint a különböző világnézetű kispártok összefogása nem működik, csak akkor van esélye az ellenzéknek, ha felépül egy erős váltópárt a Fidesszel szemben. Ehhez úgy látja, hogy hosszú, több cikluson átívelő építkezésre lehet szükség. Ilyen tudatos építkezést egyelőre csak a Magyar Kétfarkú Kutya Pártnál lát Török, mégsem hiszi, hogy a Kutyapártban lenne komolyabb perspektíva, hogy ők komolyabban megerősödhetnének.

Török a Magyar Hangnak adott interjújában egyebek mellett arról is beszélt, hogy:

- nemcsak arról van szó, hogy az ellenzék rosszul kampányolt (bár ehhez szerinte kétség sem férhet), a korábbi választások eredményeiből már kiolvasható volt, hogy az ellenzéknek nincs valós esélye a Fidesszel szemben;

- az ellenzéki helyismeret hiányáról árulkodott, hogy több egyéni körzetet – például a balatonfüredit is – alaptalanul billegőnek állítottak be előzetesen;

- bár a megbukott ellenzéki miniszterelnök-jelöltnek szerinte nehéz lesz túlélnie a most elszenvedett politikai törést, Márki-Zay Pétert azért nem nevezné „politikai értelemben halott”-nak, márcsak azért se, mert ezt Gyurcsány Ferencre is többször rásütötték már, „aztán még mindig itt jár-kel, él és virul, éppen a legnagyobb ellenzéki frakció vezetője lesz”.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató