2024. április 18. - Andrea, Ilma
EUR : 393.4
USD : 369.7
Időjárás ikon13°

Dobrev átadott mandátumával saját frakciója lett a mérhetetlen LMP-nek is

Eldőlt, hogy Dobrev Klára helyett nem DK-s jelölt ül be a parlamentbe, hanem Bakos Bernadett, az LMP kőbányai önkormányzati képviselője kapta meg a mandátumot - írta a Telex.

Bakos Bernadett 28 éves, építőmérnök. 1994 óta él Kőbányán, ahol alapfokú, valamint zenei tanulmányait folytatta. 2019-ben az LMP színeiben indult az önkormányzati választáson a kerületi Újhegyi lakótelepen. Ez év óta ő képviseli a zöld értékeket a Fővárosi Klímavédelmi és Környezetvédelmi Bizottságban, továbbá tagja az LMP Budapest Elnökségének és az LMP Budapest 10-18-19 területi szervezet elnökségének - ennyit lehet tudni róla.

A közös lista összeállításakor úgy állapodtak meg a pártok, hogy a DK biztosít egy helyet az LMP-nek, ha a "zöldek" csak egy egyéni körzetben tudnak nyerni. Miután ez a forgatókönyv valósult meg, és egyedül Csárdi Antalnak jött össze a győzelem, szükségük van plusz egy mandátumra ahhoz, hogy saját frakciót tudjanak alakítani 5 képviselővel.

Az LMP-nek Bakossal együtt jelen állás szerint 5, a DK-nak pedig 15 képviselője lesz a következő Országgyűlésben. Az LMP képviselője a közös ellenzéki listán egyébként az 50. helyen szerepelt - írta a Telex.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató