2024. április 25. - Márk
EUR : 393.51
USD : 368.35
Időjárás ikon13°

Újabb híd épül Magyarország és Szlovákia között az Ipolyon

Már jövő év végéig elkészülne.

Újabb Ipoly-híd épül jövő év végéig Magyarország és Szlovákia között, az egyik oldalon Drégelypalánknál, a másikon Ipolyhídvégnél, ami nagyban megkönnyíti a határ menti közösségek életét – közölte a tárca közleménye szerint Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerdán az ünnepélyes alapkőletételen.

Az Igor Matovic szlovák miniszterelnök-helyettessel közös bejelentésen a magyar tárcavezető arról számolt be, hogy a 2,6 milliárd forintból épülő 50 méteres acélhíd nyitva lesz a személy- és a 3,5 tonna össztömeget meg nem haladó teherforgalom előtt is, emellett a csatlakozó útépítési munkát is elvégzik majd mindkét oldalon.



Mint elmondta, a cél a „méltatlan helyzetek és káros hatások megelőzése és felszámolása”, a határátlépéshez ugyanis most húsz kilométert kell kerülnie a két közeli település lakosainak.

Szijjártó Péter arról is beszélt, hogy jövő év végéig hat további összeköttetés jön létre a két ország között: egy újabb útkapcsolat és kompjárat, illetve egy Duna- és három Ipoly-híd.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató