2024. április 24. - György
EUR : 394.26
USD : 369.47
Időjárás ikon

Visszatért mentős szakmájához a jobbikos Rig Lajos

Tapolcán Navracsics Tibor személyében jött a fideszes úthenger.


 
„Eljött a nap. Öltöny helyett újra köpeny – boldog.”

Rig Lajos a fenti rövid FB-bejegyzésében jelezte, visszatért mentősnek. Rig Lajos hét évig volt a baloldalivá vált Jobbik országgyűlési képviselője, de miután a tapolcai körzetben kikapott Navracsics Tibortól, bejelentette, hogy visszamegy mentősnek, ahogy azt is mondta, hogy a Jobbikból is kilép. A Veszprém megyei körzetben Navracsics Tibor 51,47 százalékkal nyert, Rig Lajos 43,8 százalékkal, több mint 3000 szavazattal maradt el mögötte.

A háború befolyásolta szerinte az emberek döntését, meg hogy „ugyanazokat az egybites mondatokat ismételte” a Fidesz, mondta Rig Lajos a 24.hu-nak. A falvakban nagyon átment a háborúpárti ellenzékről szőtt narratíva: „egy volt osztálytársam Kővágóörsről rám írt, hogy menjél te háborúzni, Lajos”, tette hozzá.

 Rig szerint sokan szavaztak rá, de az ellenzéki pártlistára már nem, ez okozhatta a releváns vokskülönbséget a tapolcai körzetben az ellenzéki listára és magára az ellenzéki jelöltre leadott szavazatok száma közt. Pedig a kampánya jól sikerült, és épp azért, mert nem követte a központi előírásokat, alig tett ki országos politikai ügyeket a Facebookjára. Még a mobilját is megmutatta, hogy igazolja: „1778 olyan e-mail van, amit fentről küldtek és nem nyitottam meg”. Mindenesetre nem tartja Márki-Zay Pétert bűnbaknak, bár az előválasztáson szerinte átgondolhatták volna a pártok, indulhasson-e civil jelölt.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató