2022. május 16. - Botond, Mózes
EUR : 384.08
USD : 369.02
Időjárás ikon25°15°

A német kancellár szerint a gázembargó gazdasági válságot okozna

Olaf Scholz német kancellár megígérte, hogy ezután is fognak fegyvereket szállítani Ukrajnába. Egyúttal azt is nyilvánvalóvá tette, hogy Németország célja az oroszok elleni nyílt, fegyveres konfliktus elkerülése. Bejelentette, hogy egy német-szlovén katonai megállapodást is tető alá szeretnének hozni.

A német kancellárra különböző érdekcsoportok egyre nagyobb nyomást helyeznek, hogy fokozza az Ukrajnának nyújtott katonai támogatást, mint például a Volomidir Zelenszkij ukrán elnök által is kért nehézfegyverek küldését. Sokan arra is rá akarják venni Olaf Scholzot, hogy az Európai Uniót ne gátolja meg abban, hogy az Oroszországgal szembeni szankciókat az olaj- és földgázimportra is kiterjesszék – írta meg a Bloomberg. 

Mindent meg kell tennünk annak érdekében, hogy elkerüljük a közvetlen katonai konfrontációt a NATO és egy olyan erősen felfegyverzett szuperhatalom között, mint Oroszország, amely egyúttal atomhatalom is. Mindent megteszek annak érdekében, hogy elkerüljük a fegyveres konfliktus eszkalációját, mely a harmadik világháborúhoz vezethetne – nem kerülhet sor atomháborúra.
– mondta Scholz pénteken a Der Spiegel magazinnak.

OLAF SCHOLZ AZT IS MEGERŐSÍTETTE, HOGY NÉMETORSZÁG ELUTASÍTJA AZ EURÓPAI UNIÓ ÁLTAL TERVEZETT OROSZOK ELLENI GÁZEMBARGÓT. MAJD HOZZÁTETTE, HOGY EGY ILYEN LÉPÉS AMÚGY SEM VETNE VÉGET AZ UKRAJNAI HÁBORÚNAK, HANEM „DRÁMAI GAZDASÁGI VÁLSÁGOT” OKOZNA EURÓPÁBAN, AMI MUNKAHELYEK MILLIÓINAK ELVESZTÉSÉHEZ VEZETNE.

A kancellár azt is elmondta, hogy Németország olyan megállapodásról tárgyal a szlovén kormánnyal, melynek keretében Szlovénia régi, szovjet katonai felszereléseket (például harckocsikat) adna át, ellentételezésként pedig modernebb német katonai eszközöket kaphatna - írja az Index.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató