2024. április 24. - György
EUR : 394.26
USD : 369.47
Időjárás ikon

"Szétverted az ellenzéket – megérdemled a pihenést…” - Makizajt ismét egy DK-s politikus taposta meg

Tovább folytatódik az ellenzéken belüli háborúskodás a történelmi választási vereséget követően. A bukott miniszterelnök-jelölt menekülne a felelősségvállalás elől, a DK választókerületi elnöke kemény üzenetekkel támadja.

„Kemény munka volt szétverni az ellenzéket. Megérdemled a pihenést”

– ezt írta Márki-Zay Péter közösségi oldalára csütörtök este a Demokratikus Koalíció vásárhely-makói választókerületi elnöke.

Mucsi Tamás azt kommentálta, hogy a baloldal bukott miniszterelnök-jelöltje „Családi pihenés egy év kemény munka után” kísérőszöveggel posztolt róla, hogy – megint – szabadságra ment. (Megjegyzés: ezt a jelek szerint hosszabb szabadságát februárban még nem jelezte előre a vásárhelyi közgyűlésnek, akkor az szerepelt az előterjesztésében, hogy mindösszesen két munkanapot fog „pihenni” áprilisban, amiből az egyik értelemszerűen április 1-je lehetett a választás előtt – a szerk.)

Mucsi egyébként nem először támadja keményen Márki-Zayt. A napokban például az Atv.hu Facebook-oldalán is üzent neki. A cikkhez, melyben a miniszterelnök-jelölt azt elemezgette, hogy szerinte nem az általa a kampányban elkövetett hibák miatt veszítette el a választást az ellenzék, a következő megjegyzést fűzte:

„Nem! Dehogy! A hibáid egyenesen hoztak… egy kétharmadot a Fidesznek…”

Az április 3-i bukást követően Gyurcsányék és Márki-Zay között azonnal kitört a háborúskodás. Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke többször is egyértelműen a miniszterelnök-jelöltet tette felelőssé a baloldal totális elhasaláséért, míg a vásárhelyi politikus úgy reagált: Gyurcsány a hibás, mármint szerinte még mindig „Gyurcsány a Fidesz legnagyobb fegyvere”, a DK-t pedig „bolsevik pártként” emlegette. Erre válaszul Arató Gergely, a DK politikusa konkrétan Márki-Zay „kapitány” egyszemélyi felelősségét firtatta a gigantikus kudarc kapcsán, de az ugyancsak DK-s parlamenti képviselő, Barkóczi Balázs is kijelentette: a kormányfőjelölt az oka az újabb fideszes kétharmadnak.

Forrás: Promenad

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató