2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

Putyin és Kadirov húsvéti üzenete

Az ortodox húsvét alkalmából, ahogy minden orosz templomban, az orosz fegyveres erők kubinkai főtemplomában és Szíriában, a hmejmími légibázison is éjjeli liturgiát tartottak.

Vlagyimir Putyin elnök a moszkvai Megváltó Krisztus-székesegyházban vett részt az istentiszteleten, a szertartást Kirill, Moszkva és Oroszország pátriárkája mutatta be.



Kirill arra kérte a hívőket, hogy aki csak teheti, vegyen részt a katonai összecsapások áldozatainak megsegítésében.

Putyin a Kreml honlapján megjelent üzenetben köszöntötte a húsvétot ünneplőket és külön az egyházfőt is. Az elnök szerint az ünnep egyesíti az ortodox keresztényeket és minden orosz állampolgárt, "akik Krisztus feltámadását ünneplik a magas erkölcsi eszmék és értékek körül, amely felkelti az emberekben a legvilágosabb érzéseket, az élet, a jóság és az igazságosság győzelmébe vetett hitet".

Méltatta az orosz ortodox egyháznak és más keresztény felekezeteknek a történelmi, kulturális és spirituális hagyományok megőrzéséért, a család intézményének megerősítéséért, a fiatalabb generáció neveléséért kifejtett erőfeszítését.

A csecsen vezér, Kadirov húsvéti üzenete:

Barátaim, teljes szívemből gratulálok minden oroszországi ortodox kereszténynek a legfontosabb keresztény ünnephez - a húsvéthoz! Elősegíti a hívők egységét, lelküket meleg érzésekkel, minden élőlény iránti irgalommal és együttérzéssel, kedvességgel és hittel tölti el. ⠀

Mélységesen tiszteljük és támogatjuk a Csecsen Köztársaságban élő különböző felekezetek tagjait. Az etnikumok közötti béke és harmónia erősítése a köztársasági hatóságok fontos tevékenységi területe.

Mindannyiunkat összeköt az egy Istenbe vetett hit, ezért régiónk lakói egy nagy családként élnek egy olyan helyen, ahol vallási és etnikai alapon soha nem merülnek fel különbségek. ⠀

Jó egészséget, boldogságot és jólétet kívánok!

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató