2024. április 16. - Csongor
EUR : 393.05
USD : 368.85
Időjárás ikon15°

Ujhelyi átnevezné az MSZP-t, mert az most „elhervadt szegfű,”

„Mert őszintének kell lennünk: immár nem apró javításokra, hanem teljes átalakításra van szükség. El kell fogadnunk, hogy az MSZP brandje avíttá vált, megkopott, az elmúlt évtizedek alatt elhasználódott” – véli Ujhelyi István.

Szokásos heti nyílt levelében az EP-képviselő felidézi fiatalkorát, mikor belépett az MSZP-be, leírja, hogy „elszánt hazafinak” és „elkötelezett szociáldemokratának” tartja magát, és, hogy „a könnye is kicsordult,” amikor egy számára ismeretlen „veterán ’szocdem’” végakarata az volt, hogy hozzá kerüljön.

„Vannak pillanatok az életben, amikor meg kell állni és őszintén számot vetni. Egyenes, ha kell fájdalmas őszinteséggel. A negyedik kétharmados Fidesz-győzelem egyértelművé tette mindannyiunk számára, hogy nem jobban és erősebben kell küzdenünk az igazunkért, hanem egészen másképp” – írja Ujhelyi.

Az MSZP szombati választmányi ülésén konkrét javaslatot nyújtott be, ami szerinte „megfelelő kiindulópont, kezdeti kapaszkodó lehet a közösség újjászületéséhez.” 

Ahhoz,  hogy a szociáldemokrata közösség „érdemben befolyásolni tudja a közéletet, teljesen új alapokon kell megkezdeniük az építkezést” 

– fejti ki a politikus.

Ujhelyi István kijelentette: az MSZP „elhervadt a szegfű, ami ugyanakkor nem azt jelenti, hogy a kaspóval együtt kell kidobni: inkább új földet kell hozni, friss vízzel megöntözni és egy új virágot elültetni.”

„Legyen az új közösségünk neve „Esély”, amely kis, hálózatba kapcsolódó helyi közösségein keresztül nemcsak viszi, de hozza is az üzeneteket és a politikai elvárásokat” 

– áll a levélben.

Mint Ujhelyi írja: olyan aktív közösségként látja a párt jövőjét, „amely konkrét ügyek és kézzel fogható vállalások mentén képviseli a választóit.”

„Azért kérünk egy esélyt, mert mindenkinek adni akarunk belőle” – zárja levelét.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató