2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Húszan tüntettek a börtön előtt G Rasért, a letartóztatott ligetvédő aktivistáért

Nagyjából húszan tüntettek a Nagy Ignác utcai büntetés-végrehajtási intézet kapuja előtt Komáromi „G Ras” Gergely énekes, ligetvédő aktivista kiszabadításáért, aki a napokban letartóztatott a rendőrség.

 

Komáromi „G Ras” Gergelyt és kilenc Ligetvédő társát csoportos garázdaság bűncselekményével vádolják 2017 óta, amelynek tárgyalási szakasza csak nem rég kezdődött el, írják a tüntetés szervezésére létrehozott közösségi oldalon.

2022. március 7-én elfogató parancsot adtak ki ellene, majd 2022. április 12-én előzetes letartóztatásba vették annak ellenére, hogy jogkövetően felvette a kapcsolatot a bírósággal, tették hozzá.

Az őt ért vádakról korábban G Ras azt írta közösségi oldalán, hogy 2017 nyarán próbáltak maroknyian megvédeni két öreg platánfát a Ligetben, és a tiltakozás közben meghajlítottak 3-4 használt alumínium mobil kerítéselemet, ezért zajlik 5 évvel később is “csoportos garázdaság bűncselekménye” vádjával eljárás.

A letartóztatás pedig azért történt szerinte, mert a bíróság nem érte el őt:

„Természetesen a bíróság is ismeri a telefonszámomat, e-mail címemet is, meg se próbáltak elérni, sőt 1-jén én írtam nekik rendes kötelességtudó állampolgár módjára, nem válaszoltak azóta sem, inkább ma kiadták az elfogatóparancsot.

A Fővárosi Törvényszék azonban azt közölte az RTL Híradóval, hogy „erőteljesen megkérdőjelezhető Komáromy Gergely együttműködési hajlama”.

"2020. szeptember 15-én tartott a bíróság egy előkészítő ülést az ügyben, ezen megjelent a vádlott, és közölte a bírósággal, hogy nem kívánja megadni a tartózkodási helyét" – mondta a szóvivő. A zenész a bíróság szerint 30 napig lesz letartóztatva, ami ellen fellebeztek.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató