2024. április 19. - Emma
EUR : 393.4
USD : 369.7
Időjárás ikon13°

Ujhelyi István bejelentkezett az MSZP társelnöki posztjára

A szocialisták európai parlamenti (EP) képviselője az ATV Start című műsorában jelentette be, hogy elindul az MSZP társelnöki székéért. Ujhelyi István szerint komoly politikai felelősséget tükröz, hogy Tóth Bertalan nem indul újra a társelnöki posztért szeptemberben, ugyanakkor azt is mondta:

„Szeretném egyfajta tandemben, Tóth Bertalan frakcióvezetővel együttműködve, ha azt a programot végrehajthatnám pártelnökként, amit most letettem az asztalra. Ha az újjászületést támogatja a közösségünk, azt szívesen, örömmel, nagy ambícióval, pártelnökként vállalom, ha maradni akarunk azok, akik vagyunk, és nem tudunk változtatni, ahhoz nem én kellek”.

A politikus hangsúlyozta: ha van változtatási szándék, ehhez a felelősséget is vállalja. A Magyar Szocialista Párt szombati választmányi ülésén Ujhelyi István azt javasolta, nem apró javításokra, hanem teljes átalakításra van szükség, mert az MSZP brandje avíttá vált, teljesen új alapokon kell megkezdeni a párt építkezését, ami névváltoztatással is járna:

„A Magyar Szocialista Párt a jövőben alakuljon át egy olyan szociáldemokrata közösséggé, amely már új nevében is hordozza az értékválasztást és mindazt, amit a választóin keresztül Magyarországnak biztosítani akar: esélyt. Legyen az új közösségünk neve Esély, amely kis, hálózatba kapcsolódó helyi közösségein keresztül nemcsak viszi, de hozza is az üzeneteket és a politikai elvárásokat.”

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató