2024. április 20. - Tivadar
EUR : 395.06
USD : 371.09
Időjárás ikon11°

Az április elejei bukás után több ellenzéki párt sem tart idén majálist

A Mi Hazánk és a Munkáspárt igen, a Momentum, az MSZP és a Demokratikus Koalíció nem tart központi rendezvényt május 1-én.



Bár korábban hagyománynak volt tekinthető, hogy a Magyar Szocialista Párt a munka ünnepén a Városligetben ünnepel, idén nem tartanak központi rendezvényt.

A Demokratikus Koalíció és a Momentum szintén nem rendez majálist a súlyos választási vereség után.

A Jobbik és az LMP nem jelezte még a szándkát, ugyanakkor a pártok központi Facebook-oldalán sem találni jelét a vasárnapi eseményeknek.

A Párbeszéd későbbre ígért tájékoztatást, ám lehetséges, hogy ők terveznek idén is hasonló rendezvényt szervezni.

A frissen parlamentbe jutott Mi Hazánk Mozgalom azonban nagyszabású majálisra készül az Óbudai-szigeten. A párt ingyenes családi napján koncertet ad a P. Mobil zenekar is, de gyerekkoncerttel, bűvészbemutatóval, kirakodóvásárral, valamint kerekasztal-beszélgetésekkel is várják az érdeklődőket.

A Magyar Munkáspárt szintén készül idén is, központi rendezvényük az elmúlt évekhez hasonlóan a budapesti Kodály Köröndön kezdődik reggel 9 órakor. Itt tartanak gyülekezőt, ahol beszédet mond majd Thürmer Gyula pártelnök. Innen indul a felvonulásuk a Honvédelmi Minisztérium Lehel úti épülete elé, így tiltakoznak ugyanis a szomszédos Ukrajnában zajló háború ellen.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató