2024. június 14. - Vazul
EUR : 394.66
USD : 367.23
Időjárás ikon19°13°

„Európa erős, Orbán veszített” – Dobrevék reagáltak a jogállamisági mechanizmus elindítására

„Európa erős, Orbán veszített!”

– reagált Gyurcsány felesége a jogállamisági mechanizmus megindítására. Szerinte ennél egyszerűbben nem üzenhetett volna az Európai Unió Magyarországnak: „készek megbüntetni Orbánékat, ha továbbra is gátlástalanul lopják meg a magyar embereket, és csak a saját zsebüket tömik ki a tisztességes magyaroknak járó támogatásokkal”.Az MSZP EP-képviselője, Ujhelyi István azt írta a Facebookon, hogy Magyarországnak ezek után egyetlen esélye van, mégpedig az, hogy csatlakozik az Európai Ügyészséghez. Felidézte továbbá, hogy a Fidesz egy 2009-ben kiadott programjában még támogatta az Európai Ügyészséget. 2009-es, „Igen, Magyarország többre képes!” című programjuk egész pontosan így fogalmaz: „a Fidesz támogatja (…) az Európai Ügyészség felállítását, hatáskörének bővítését az unió pénzügyeit sértő bűncselekményeken túl más súlyos, több tagállamot érintő bűncselekményekre is”.

A Jobbik részéről szűkszavúan Gyöngyösi Márton kommentálta Facebook-oldalán a történteket: „Elindult a jogállamisági eljárás a kormány ellen.

Pár hónap, és pénz se lesz. Ennyit a biztonságról.”

Cseh Katalin, a Momentum hazaárulója szerint pedig bebizonyosodott az, amit évek óta mondanak: „súlyos veszélyben vannak az uniós források Orbán Viktor politikája miatt”. Szerinte az „egyre mélyülő megélhetési válság miatt” soha nem volt még nagyobb szükség az EU-s forrásokra, és

„soha nem voltunk még gyengébb pozícióban, hogy ez a segítség valóban megérkezzen hazánkba”.

„Ha Orbán Viktornak valóban fontos lenne a magyar érdekek képviselete, akkor nem páros lábbal tiporná, építené le a magyar jogállamiságot, valamint akasztana tengelyt az Európai Unióval, hanem mindent megtenne azért, hogy megszerezze az uniós forrásokat” – tette hozzá Cseh Katalin.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató