2024. április 16. - Csongor
EUR : 393.05
USD : 368.85
Időjárás ikon15°

Medvegyev: senki sem pótolhatatlan!

Az orosz biztonsági tanács helyettes vezetője beleszállt a nyugati cégek képviselőibe, akik elhagyták Oroszországot a szankciók miatt.

Dmitrij Medvegyev ezt írta a közösségi oldalon:

Úgy tűnik, hogy néhány külföldi vállalat, amely a "pokoli szankciók" végrehajtása miatt sietett elhagyni Oroszországot, néhány hónap elteltével meggondolta magát.

Pontosan úgy, ahogy vártuk: végleg elmegy, egészen a vacsoráig!

Kiderült, hogy a bojkott és a bezárt ajtók nem voltak valódiak. Mert rubelben és más pénzben kifejezve az ilyen hangzatos kijelentések filléreket érnek. A nettó nyereség sokkal súlyosabb érv az üzleti életben, mint a politikai szlogenek. És az üzleti élet tudja, hogyan kell számolni, annál nyilvánvalóbb és behozhatatlan veszteségeket.

A ruházati, lábbeli- és bútorgyártók és kiskereskedők, a gyorséttermek, kozmetikumok és higiéniai termékek, építési és javítási cikkek, kertészeti felszerelések (nem sorolom fel a márkákat, hadd reklámozzák magukat újra) most kifejezik azon szándékukat, hogy újra megnyitják üzleteiket Oroszországban. A vállalatok aláírják lépéseik "eredménytelenségét", hunyorognak a kormányok meggondolatlan döntései miatt. Azt mondják, hogy készek kijavítani a hibáikat, ha "megoldást" találnak.

Különösen ijesztővé válik, amikor párhuzamos importok jelennek meg a horizonton. Ilyenkor bármit megvásárolhatsz, amit csak akarsz, de a hivatalos forgalmazókon túl. És amikor ez az importálás valósággá válik, az teljes  : a nyereség elszáll az anyavállalatok mellett, és az árak sokkal alacsonyabbak a vásárlók számára. Oroszország korábban nem tette ezt, tiszteletben tartva a külföldi márkák érdekeit hazánkban, de mivel ezt tették velünk, ne sértődjenek meg. Most minden más lesz, hízelgés és flörtölés nélkül. Puszta számítás.

Van egy egyszerű szabály: a kijárat általában ott van, ahol a bejárat. De most egy pontosítással. Sok cégnek nehezebb lesz visszatérnie Oroszországba, mint amilyen nehéz volt elhagyni azt.

Alighogy berozsdásodtak az éttermek, kiskereskedelmi pavilonok és butikok lakatjai, máris megjelentek a hazai vendéglősök, eladók és divattervezők. Nemcsak arra állnak készen, hogy elfoglalják a kiürült piaci rést, hanem arra is, hogy rövid időn belül teljes körű importhelyettesítést valósítsanak meg. Kiváló minőségű ruhákat és jó bútorokat gyártani, a polgárokat változatos, gyors és ízletes ételekkel ellátni. Ehhez technológiai vonalakat tervezni és beállítani, korszerű anyagokat és alkatrészeket gyártani, szakembereinket kiképezni, hogy az elszabadult külföldiek helyébe léphessenek. Van elég tehetséges, szorgalmas és profi szakemberünk. Sokkal több van belőlük, mint külföldiekből. És az ő támogatásuk a mi prioritásunk.

Nem űztük el a vendégeket, örülünk, ha visszajönnek. Néha tényleg visszajönnek. De meg kell tanulniuk a legkomolyabb leckét - tiszteletben kell tartani a szabályainkat és elveinket.

És ne feledje: senki sem pótolhatatlan.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató