2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Paradicsommal dobálták meg Macront (Videó)

A francia elnököt egy paradicsommal vették célba, de nem találták el. Újraválasztása óta ez volt az első alkalom, hogy a francia államfő a lakosok közé ment – számolt be a történtekről a V4NA hírügynökség.

Emmanuel Macron szerdán egy piacra látogatott Clergyben, Val-d’Oise megyében, ám kellemetlen meglepetésben volt része, ugyanis a tömegből valaki váratlanul felé dobott egy paradicsomot. A helyszínen készült felvételen látszik, hogy a paradicsom nem találta el a francia elnököt; helyette a mellette álló testőr öltönyén landolt, aki azonnal Macron feje fölé tette a kezét és azt kiabálta, hogy mindenki vigyázzon. Ezt követően egy esernyővel próbálták megvédeni az államfőt, aki az incidenst követően folytatta útját a piacon és az emberekkel való beszélgetést.

A BFM TV hírtelevízió értesülései szerint a piacon tett látogatást csak szerda reggel jelentették be és ez volt Macron első nyilvános szereplése április 24-i újraválasztása óta. A lap arról is beszámol, hogy az incidenst követően nem dobtak több paradicsomot az elnök felé, zavartalanul folytathatta a piacon tett látogatását. A francia elnök ezen a nyilvános szereplésen jelentette be azt is, hogy a leköszönő miniszterelnök, Jean Castex helyett olyasvalakit jelöl majd a posztra, aki fontosnak tartja a szociális, a környezetvédelmi és a produktív kérdéseket.

(V4NA)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató