2024. március 29. - Auguszta
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Börtönbüntetést kérnek a férfira, aki betört egy csepeli óvodába, és WC-papírt, gyerekfogkrémet és fogkeféket is lopott

Végrehajtandó börtönbüntetést kért a Budapesti XX., XXI. és XXIII. Kerületi Ügyészség arra a 24 éves férfira, aki 2021 őszén betört egy csepeli óvodába, majd annak raktár helyiségéből csaknem 1,5 millió forint értékben lopott háztartási, illetve tisztálkodási szereket – írja az Ügyészség.hu.

A vádirat szerint éjjel ment a férfi a XXI. kerületi óvodához, majd a kerítésen átmászott, és felfeszítette az óvoda raktárként használt melléképületének ajtaját, ahonnan húzós kocsival, több fordulóval, tisztító- és fertőtlenítő szereket, festéket, valamint tisztálkodáshoz használt termékeket, így egyebek mellett

WC-papírt, papír zsebkendőt, folyékony szappant, gyermekfogkrémeket, illetve fogkeféket vitt el, összesen kb. 1,5 millió forint értékben. A rongálással a férfi kb. 40 ezer forint kárt okozott.

A lopott termékeket a férfi az óvoda közelében lévő lakásában a padláson, valamint a szomszédos lakásban rejtette el, de nem túl sikeresen, mert útközben lepotyogtatta azokat. A lopással okozott kár végül megtérült, miután lefoglalták az ellopott termékeket. A férfival szemben nagyobb értékre, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopással vádolják, jelenleg letartóztatásban van.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató