2024. április 19. - Emma
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

Ellentüntetést szerveznek az ukránok a szombati békepárti tüntetésre

Vasárnap délután, amikor a békepártiak a Szabadság téren vonulnak fel, a Magyarországi Ukrán Kulturális Egyesület és a Jednisty Asociaciya/Egység Ukrán Egyesület ellentüntetést szervez a Deák térre.



Az ukránok kiakadtak, mert tudomásukra jutott, hogy a Facebook-tiltás után a Telegramon szerveztek egy USA-ellenes, békepárti tüntetést. Ők ebben oroszpártiságot láttak, és ezt írják:

„Ennek láttán a Magyarországon élő ukrán nemzetiség civil szervezetei, és magyar civilek is – ahogy a világ más városaiban - megmozdulást hirdettek Ukrajna mellett. Szolidaritásunkat a megtámadott, és nem az agresszor mellett szeretnénk kifejezni, azok mellett szeretnénk kiállni, akik családtagjaikat, otthonukat, megélhetésüket vesztették el az orosz támadás következtében, akik hazájuk védelmében életüket kockáztatják.”

„Eljött az ideje, hogy megmutassuk a világnak, bebizonyítsuk önmagunknak, hogy sokan vagyunk Budapesten olyanok, akik egyértelműen elítéljük az orosz agressziót, a kegyetlenséget, a civilek meggyilkolását, és kiállunk Ukrajna szuverenitása, területi integritása mellett” -írják az eseménynél. vasárnap 13 órakor a Deák térről a Vértanúk terére vonulnak.

A békepárti tüntetés 14 órakor lesz a Szabadság téren.

Az új eseménynél megjelentetett posztban azt állítják, hogy

„az USA, és a NATO jelenti a legnagyobb veszélyt a világbékére”,

és az Ukránoknak nyújtott fegyverszállítmányok leállítását követelik, valamint az „orosz biztonságpolitikai követelések érvényesítése érdekében” szorgalmazzák a tárgyalásokat.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató