2024. április 26. - Ervin
EUR : 392.92
USD : 366.32
Időjárás ikon15°

Stone: az Ukrajna feletti ellenőrzés mindig is az USA napirendjén volt

Az Ukrajna feletti ellenőrzés mindig is az Egyesült Államok napirendjén volt, és a Fehér Háznak hosszú távú terve volt, hogy nyugatbarát, oroszellenes kormányt hozzon létre az országban – mondta az El País nevű spanyol lapnak Oliver Stone, háromszoros Oscar-díjas amerikai filmrendező.

Az újság kérdésére, hogy miként vélekedik az orosz vezetőről, Stone azt mondta, hogy nem lehet elválasztani a férfit az államtól. „Három év telt el azóta, hogy utoljára láttam, de annak az embernek, akit ismertem, semmi köze nem volt ahhoz a felelőtlen és gyilkos őrülthez, akivé a média most állítja, Hitlerhez és Sztálinhoz hasonlítva” – mondta Stone.

„Az általam ismert Putyin racionális, higgadt, mindig az orosz nép érdekeit szem előtt tartva cselekszik, Oroszország igazi fia, hazafi, ami nem utal nacionalistára”

– tette hozzá a 75 éves rendező

“Volodimir Zelenszkij segítségével Washingtonnak sikerült Kijevet Moszkva ellenségévé tennie” – magyarázta Stone.

Véleménye szerint az Egyesült Államok mindenkori vezetésének érdeke Oroszország destabilizálása, a rendszerváltás, “Putyin eltávolítása” és egy nyugatbarát kormány felállítása.

"A rendező úgy véli, hogy az amerikai hatóságok nem szándékoznak megállni Oroszországnál, és a moszkvai rendszerváltás után “egy másik, sokkal ősibb civilizáció – Kína – destabilizálásával fognak foglalkozni” – írja az El País.

A JFK-gyilkosságról szóló új dokumentumfilmjének megvitatása után Stone kijelentette, hogy a világnak több olyan vezetőre van szüksége, mint Kennedy, emlékeztetve a volt elnök beszédére a „Pax Americana”-ról, amelyet nem szabad felsőbbrendűséggel vagy fegyverekkel elérni.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató