2024. április 19. - Emma
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

Az ukrán elnök tanácsadója: Putyin NATO-tagállamokat is meg fog támadni

Lescsenko azt mondta, az orosz elnök nemcsak el akarja törölni Ukrajnát a térképről, de a világrendet is el akarja pusztítani.

Oroszország NATO-tagállamokat is meg fog támadni - jelentette ki Szerhij Lescsenko ukrán elnöki tanácsadó a Die Presse című osztrák lapnak adott interjújában.

"(Vlagyimir) Putyin (orosz elnök) NATO-tagállamokat fog megtámadni. Egész egyszerűen, hogy rávilágítson a globális intézmények gyengeségére. Lengyelországnak és más környező országoknak résen kell lenniük, az Ukrajnában zajló események miatt" - mondta.

Lescsenko szerint Putyin nemcsak el akarja törölni Ukrajnát a térképről, de a világrendet is el akarja pusztítani. Az ukrán elnök tanácsadója egyben hangsúlyozta, hogy valódi biztonsági garanciákért cserébe Ukrajna hajlandó lenne vállalni a semlegességet.

"Készek vagyunk bejelenteni a semlegességet, de csak biztonsági garanciák mellett, de nem olyan biztosítékokkal, mint a budapesti memorandumban. Hajlandóak vagyunk a Krím és a háború előtt megszállt területek különleges státuszáról tárgyalni. Azonban nem vagyunk készek azon területek megszállását elfogadni, amelyeket Oroszország a háború folyamán elfoglalt" - tette hozzá.

 

MTI

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató