2024. április 26. - Ervin
EUR : 392.92
USD : 366.32
Időjárás ikon15°

Kárpátaljai nők tiltakoznak fiaik és férjeik kényszersorozása ellen (Videó)

A jelenlegi ukrán rendelkezések értelmében a területvédelmi egységekhez (Teroborona) csatlakozókat nem vihetik frontszolgálatra, azonban a hatóságok a jelek szerint nem tartják be a szabályozásokat. Míg a belső-ukrajnai menekültek megússzák a sorozást, a kárpátaljai védelmi szolgálatra jelentkezőket felszerelés nélkül küldik a harcmezőre.

A kárpátaljai Huszton nők csoportja tiltakozott a hadkiegészítő parancsnokság előtt, mert fiaikat és férjeiket, akik eredetileg a területvédelmi egységek tagjai frontszolgálatra küldték az ukrán hatóságok. A Teroborona feladata eredetileg a megyei rendfentartás lenne, azonban az ukrán hatóságok a jelek szerint velük akarják pótolni a veszteségeket. A tiltakozók annak kapcsán is felháborodásuknak adtak hangot, hogy a helyben sorozott férfiak általában nem kapnak megfelelő ellátmányt, gyakran sportcipőben, utcai ruhában kerülnek a frontra.

A kárpátaljai nők azon is felháborodtak, hogy míg a belső-ukrajnai férfiak megússzák a szolgálatot, addig a kárpátaljai fiúk és férfiak, akik kifejezetten a megye védelmére jelentkeznek nem sorozzák be.

 

Hívott Kijev környéki ismerősom, naponta bemegy a katonai-nyilvántartóba, harcolni jelentkezik. Hazaküldik azt mondják neki (és másoknak is), hogy nincs rá szükség. A srácainkat meg sorban elviszik? (Звонять наші знайомі з Київщини.Чоловік кожного дня ходить у воєнкомат,проситься воювати.Його(і не лише його,а і багатьох інших чоловіків)відправляють додому,кажуть,що поки що не треба їх.Тоді чому там не беруть всіх бажаючих,а наших хлопців гребуть всіх під ряд?)

– írta az egyik dühös kommentelő.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató