2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Salvini: Aki elzárná az orosz gázt, az nem tudja, miről beszél

A Liga vezetője szerint minél jobban felfegyverezzük az egyik felet, annál jobban távolodik a béke.

Az Oroszországból érkező gáz csapjait nem lehet reggelről estére elzárni, és aki ezt szorgalmazza, nem tudja miről beszél Matteo Salvini szerint, aki háború helyett békét sürgetett egy Rómában tartott gazdasági találkozón pénteken. Matteo Salvini kijelentette, hogy az európai és nemzetközi politikának mindenekelőtt

a békét kell sürgetnie ahelyett, hogy kizárólag fegyverekről és háborúról beszélne.

„Aki nukleáris háborúról beszél, eltávolítja a békét, ahogyan a határokon felállított rakéták is eltávolítják a békét. Jobban szeretném, ha az emberek a békéről beszélnének. Nem bölcs dolog harmadik világháborút játszani” – mondta a Liga vezetője. Hangsúlyozta: azon dolgozik, hogy a felek letegyék a fegyvert, és ennek érdekében Oroszországgal is egyeztet. „Minden tőlem telhetőt megteszek, hogy meggyőzzem az orosz felet a tűzszünetről” – hangsúlyozta a jobboldali politikus.

A Liga vezetője részben Mario Draghi miniszterelnöknek üzent, aki a következő napokban Kijevbe készül, és támogatja Ukrajna felfegyverzését. A mostanáig és a következő hetekben küldendő fegyverszállítmányok listáját a védelmi miniszter javaslatára titkosították. „Minél jobban felfegyverezzük az egyik felet, annál jobban távolodik a béke” – jelentette ki Salvini.

„Nem elegendő kikapcsolni a légkondicionálást a háború megállításához”

Matteo Salvini a Confedilizia építőipari szövetség konferenciáján szólalt fel, és az olaszországi gazdasági előrejelzéseket elemezve drámainak nevezte a helyzetet. Úgy vélte, hogy

a háború gazdasági következményei legalább 2023 végéig érezhetők lesznek.

Elmondta, hogy az olasz infláció tíz százalék felé halad, és a korábban előrejelzett négy százalékos gazdasági növekedés legfeljebb két százalékos lesz.

„Aki azt állítja, hogy az orosz gáz nélkül könnyűszerrel megvagyunk, akár reggelről estére lemondhatunk róla, nem tudja, miről beszél”

– jelentette ki Salvini. Mario Draghi korábbi kijelentésére utalva azt mondta, „sajnos, azt hiszem, nem elegendő kikapcsolni a légkondicionálást a háború megállításához”. Megoldásként az atomenergiát nevezte meg, azt hangoztatva, hogy Olaszország az egyetlen a gazdaságilag fejlett és feltörekvő államokat tömörítő G20-csoportban, amely lemondott az erről az energiaforrásról.

(MTI)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató