2024. április 19. - Emma
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

Angelina Jolie ukrajnai szánalmas alakításán röhög az orosz külügy

A kijevi terroristák két hete, akárcsak egykor Budjonovszkban, túszként tartják fogva a civileket az Azovstalban, megakadályozva, hogy kijussanak – írja Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője a Telegramon.



Az orosz védelmi minisztérium folyamatosan humanitárius folyosókat hirdetett meg, garantálva az életet és a segítséget azoknak, akik kijutottak.

Az ENSZ és a Vöröskereszt is bekapcsolódott. Most már nyilvánvaló a világ számára, hogy a fegyveres ukrán nacionalista erők voltak azok, akik megakadályozták az ott tartózkodó civilek szabadon bocsátását. A Nyugat és Kijev ezt nem úszhatja meg – írja Zaharova.

MIT TESZNEK ILYENKOR A NYUGATI PR-ZSENIK, HOGY A KÖZVÉLEMÉNY EGY PILLANATRA SE KÉTELKEDJEN A MAINSTREAMBEN? – TETTE FEL A KÉRDÉST A KÜLÜGYI SZÓVIVŐ.

A világ legjobban reklámozott szóvivőjét hívják mindezért – Angelina Jolie-t. Ez olyan könnyen eladható az átlagembernek:

“A világhírű színésznő rakétatűz alá került Ukrajnában”.

Ő jószolgálati nagykövet, bár az ENSZ gyorsan tagadta, hogy köze lenne a lembergi nyaralásához. Meglátogatta a szíriai menekülteket és az afrikai éhezőket is. Azonban egyikük sem érezte jobban magát tőle. De ez senkit sem érdekel. A fő célt sikerült elérni – a világsajtó figyelmét elterelték az Azovsztalról – folytatta Zaharova.

Angelina kedvérét bekapcsolták a légvédelmi szirénákat is Lembergben, pedig abban az időben a jegyzőkönyvek szerint nem volt riasztás:

Az ilyen “napirendi pontokat” erőltető próbálkozások nagyon könnyen olvashatók; naivak és primitívek. A logikai lánc a következő: a népszerűségnek működnie kell a populizmushoz.

Itt van a mentalitásbeli különbség. A nagy orosz művész és közéleti személyiség, Ioszif Kobzon Dubrovkában tárgyalt a terroristákkal, és kihozta onnan a gyerekeket, de nem színlelve, hanem valóban az életét kockáztatva. Az amerikai sztárok viszont csak azt tudják, hogyan kell reklámozni magukat – írta Zaharova.

(Oroszhírek)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató