2022. július 07. - Apollónia
EUR : 409.98
USD : 400.21
Időjárás ikon27°14°

Nem játszhatnak orosz focicsapatok az UEFA versenyein

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) a következő szezonra is fenntartotta az orosz klubcsapatok és válogatottak kizárását a nemzetközi sorozatokból. Az UEFA hétfői döntése értelmében

A Bajnokok Ligájában, az Európa-ligában, a Konferencia-ligában, az UEFA Ifjúsági Ligában és a női Bajnokok Ligájában sem lesznek orosz klubcsapatok a következő szezonban.Az orosz férfi felnőtt labdarúgó-válogatott nem léphet pályára a Nemzetek Ligája B osztályában, ahonnan ki fog esni, és az utánpótlás-válogatottak sem játszhatnak nemzetközi tétmérkőzéseket. A női válogatott a júliusban Angliában sorra kerülő Európa-bajnokságon, valamint a jövő évi világbajnokság selejtezősorozatában sem szerepelhet, az EB mezőnyébe Portugália kerül be a helyére.

A férfi futsal Bajnokok Ligája következő idényében sem lehetnek orosz csapatok, a válogatottat pedig kizárták a 2024-es világbajnokság európai selejtezőjéből. A döntés érinti a július 1-3-án sorra kerülő női futsal Európa-bajnokságot, amelynek négycsapatos mezőnyében éppen Magyarország váltja az oroszokat.

Az UEFA visszautasította az oroszok pályázatát a 2028-as vagy a 2032-es férfi labdarúgó Európa-bajnokság megrendezésére.Az európai szövetség február 28-án zárta ki az orosz válogatottakat és klubcsapatokat minden nemzetközi sorozatból, de az a döntés csak a jelenlegi szezonra vonatkozott.

(MTI)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató