2022. május 21. - Konstantin
EUR : 384.58
USD : 363.57
Időjárás ikon25°18°

Szanyi szerint az USA és Oroszország háborúzik Ukrajnában

Nem ért egyet azzal amit az ukránokról a Munkáspárt mondott, de azért a választási együttműködést fenntartaná velük.

Szanyi Tibor, a Munkáspárttal választási együttműködésben áprilisban elinduló Igen Szolidaritás! Mozgalom (ISZOMM) elnöke nyilatkozott a 168 Órának. Arról, hogy május 1-én a Munkáspárt hagyományos városligeti majális helyett a Honvédelmi Minisztérium előtt tiltakozott Ukrajna háborús szerepe és a NATO ellen, úgy fogalmazott, neki és pártjának ennél „árnyaltabb a véleménye”.

Mint ismert, a Munkáspárt demonstrációján elhangzott, Ukrajnában „fasiszta állam épül" oda segítséget küldeni pedig „képmutatás." A megtámadott ország elnökét, Volodimir Zelenszkijt Thürmer a minisztérium épülete előtti beszédében pedig arra szólította föl, „fejezze be hadműveleteit".

Nem ilyen egyszerűen hangzott el ez, sokkal árnyaltabb volt" 

– kommentálta a tegnapi tüntetést Szanyi, aki sem személyesen, sem a pártja más tagja révén nem képviseltette magát az eseményen.

Hozzátette, „az általam látott tudósítások szerint nem mondott olyat Thürmer, hogy Ukrajna hibás lenne.” Hangsúlyozta azt is, a kérdésben nekik és a Munkáspártnak más az álláspontjuk, az ISZOMM Szanyi szerint például a háború „jóval összetettebb képlet", mint hogy egyik ország megtámadta a másikat, és szerinte azért, hogy az Oroszország és Egyesült Államok közötti „nagyhatalmi játszmából” Európa ki tudjon törni, az önálló európai védelmi politika megerősítését támogatnák inkább, de Szanyi Tibor elfogadja, hogy a Munkáspártnak ebben más a véleménye.

(Mandiner)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató