2024. április 25. - Márk
EUR : 393.51
USD : 368.35
Időjárás ikon13°

Egyre több magyar egyetem kerül a világ ezer legjobb felsőoktatási intézménye közé

A Budapesti Gazdasági Egyetem (BGE) a felsőoktatás megújításának nyertese–hangoztatta az innovációs és technológiai miniszter az egyetem új központi könyvtárának és hallgatói központjának keddi bokrétaünnepén, Budapesten. Palkovics László rámutatott, hogy az elmúlt évek fejlesztéseinek köszönhetően egyre több magyar egyetem kerül a világ ezer legjobb felsőoktatási intézménye közé.
 

Az elmúlt évek az egyetemi fejlesztésekről szóltak: két év alatt 21 korábbi állami intézmény – köztük a BGE – került más fenntartási struktúrába; a modellváltás nemcsak a működés egyszerűsítését jelentette, hanem másfajta finanszírozási rendszert is, aminek abszolút nyertese a BGE, amelynek négyszeresére nőtt a támogatása

– mondta Palkovics László.

Megjegyezte, az elmúlt évek fejlesztéseinek köszönhetően egyre több magyar egyetem kerül a világ ezer legjobb felsőoktatási intézménye közé. Kitért arra is: idén a GDP 2 százalékát fordítják a felsőoktatási intézményekre, emellett 2700 milliárd forintot fordítanak egyetemfejlesztésre, és átalakították a magyar innovációs és kutatási ökoszisztémát is.

 

MTI

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató