2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Portlandi iskolák oktatást indítanak a fiúknak, hogyan menstruáljanak méltósággal

A program részeként minden diáknak részt kell vennie egy ún. „Menstruációs Méltóság” nevű oktatáson – beleértve a fiúkat is.

Meglepő fejleményről ír cikkében a The Post Millenial, ami szerint Oregon kormányzója, Kate Brown még 2021-ben írta alá az ún. Menstruációs Méltóság Törvényét. A híroldal szerint a rendelet minden iskola számára előírja, hogy menstruációs tisztasági eszközöket helyezzenek el a mellékhelyiségekben, használati utasítással együtt – számolt be a neokohn.hu.

A lap azt írja: a Portlandi Közoktatási Szervezet (PPS) közleménye szerint a 2022-23-as évre ezek a termékek „minden mosdóban (férfi, női, all-gender) elérhetőek lesznek az összes PPS épületben, ahol oktatás zajlik. Az adagológépek telepítve lettek minden általános és középiskola lány mosdóiban, és jövőre még több ki lesz helyezve a maradék mosdókban, beleértve a fiúk mellékhelyiségeit” – olvasható a szervezet leírásában.

„Menstruációs Méltóság”

A családoknak szóló levélben azt ígérik, hogy a betétek és tamponok helyes használatát is elhelyezik ezekben a helyiségekben. A leírás szerint ugyanezen program részeként a 12. évfolyamig bezárólag

minden diáknak részt kell vennie egy ún. „Menstruációs Méltóság” nevű oktatáson,

aminek négy alappilléreként a „magánélet, inkluzivitás, hozzáférés és oktatás” címszavakat határozták meg. „Ez az oktatás az összes nemű és képességű tanuló számára elérhető” – áll a közleményben.


 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató