2024. április 17. - Rudolf
EUR : 393.05
USD : 368.85
Időjárás ikon15°

A Jobbik 4 éve az oroszok faszát szopta, most ők a leghangosabbak ellenük

Az Európai Bizottságnak a szankciók meghatározásakor nem csak a fosszilis energiaforrásokra kell összpontosítania az energiahordozók kapcsán, hanem meg kell céloznia az atomenergiát is – jelentette ki Gyöngyösi Márton, a Jobbik EP-képviselője a az Európai Parlament plenáris ülésénén tartott vita során.

Felszólalásában azt mondta, noha széles körű egyetértés van az unióban arról, hogy a gazdasági szankciókkal lehet a legnagyobb nyomást gyakorolni Oroszországra az ukrajnai háború megállítására, nem sikerült csökkenteni az orosz energiától való függőséget, nem sikerült diverzifikálni az energiaellátást, ahogy nem sikerült megerősíteni a szolidaritást sem a tagállamok között.

Kijelentette: Oroszország megbízhatatlan energetikai partnere az Európai Uniónak, ezért az Európai Bizottságnak nem csak a fosszilis energiaforrásokra kell összpontosítania az energiahordozók kapcsán, hanem meg kell céloznia az atomenergiát is. Véleménye szerint az uniós tagállamoknak fel kell mondaniuk a Roszatom orosz állami atomenergetikai céggel kötött szerződéseiket. A finn példához hasonlóan Magyarországnak is fel kell mondania a Paks II. beruházásra vonatkozó szerződését – tette hozzá a jobbikos EP-képviselő.

MTI

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató