2024. április 26. - Ervin
EUR : 392.92
USD : 366.32
Időjárás ikon15°

Egy ukrán férfi sörös üveggel támadt egy másik ukránra Brooklynban

Egy ukrán férfi arcán 17 öltéssel varrták össze a sebeket New Yorkban azután, hogy üvegszilánkokkal többször is megszúrta őt egy honfitársa – írja a New York Post.



A lap szerint a Kelet-Ukrajnában született, az Egyesült Államokban kamionosként dolgozó Andrij Meleskovot egy brooklyni bárban késelte meg egy honfitársa, miközben barátaival az egyikük születésnapját ünnepelte. Az elkövető, a 31 éves Oleg Szulima arra figyelt fel, hogy Meleskov oroszul beszélt barátaival és ezután sértegetni kezdte őt. Erre Meleskov azt mondta: 

Ő UKRÁNNAK VALLJA MAGÁT, DE AZ ÉDESANYJA OROSZ VOLT, EZÉRT BESZÉL OROSZUL.

Szulimát ezután ukránul beszélve próbálták lenyugtatni, de a férfi nem hitt nekik, és azt követelte, hogy mondják ki a „palianicja” nevű ukrán szót, amely rendszerint nyelvtörőt jelent a kelet-ukrajnaiaknak (maga a szó egyébként egy ukrán kenyérfajta neve). Meleskov ezt ki is mondta, de ezzel nem győzte meg, a férfit, aki ezután

ÖSSZETÖRT KÉT SÖRÖSÜVEGET ÉS AZ ÜVEGSZILÁNKOKKAL NEKIESETT MELESKOVNAK.

A férfit több helyen is megszúrta és kis híján az artériáját is átvágta az elkövető, mielőtt sikerült ártalmatlanítaniuk őt. Később a helyszínre érkeztek a rendőrök és a mentősök.



Utóbbiak kezelésbe vették Meleskovot, míg a rendőrök Szulimával tették meg ugyanezt, és több bűncselekmény gyanúja miatt is eljárást indítottak ellene. A megtámadott férfi utóbb azzal kommentálta a történteket: aki Ukrajnáért akar harcolni, annak oda kellene mennie és nem Brooklynban verekednie. 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató