2022. július 05. - Emese, Sarolta
EUR : 398.74
USD : 381.24
Időjárás ikon35°21°

Elon Musk felvetette az ötletet, hogy a kormányok és a vállalatok fizessenek a Twitterért

Elon Musk közismerten nagy kedvelője a Twitteren trollkodásnak, mióta pedig kiderült, hogy 44 milliárd dollárért megveszi a platformot, ez az oldala talán még jobban felerősödött. A milliárdos pár nappal ezután azzal viccelődött, hogy legközelebb a Coca-Colát veszi meg, hogy visszategye a kokaint a kólába, szerdán pedig azt pedzegette meg, hogy fizetőssé tenné a Twittert a kormányszervek és a vállalatok számára – írja a Verge.

A Musktól megszokott módon ezt a tweetet is egy titokzatos másik poszt vezette fel, ahol a milliárdos arról írt, hogy az vezetett a szabadkőművesek bukásához, hogy elherdálták a kővágó szolgáltatásaikat. Ezután tért rá arra, hogy a Twitter mindig ingyenes marad a hétköznapi felhasználóknak, de azt nem zárja ki, hogy

a kormányoknak és a cégeknek fizetnie kelljen érte. 

Azért is érdemes foglalkozni ezzel, mert korábban merült már fel hasonló, amikor Musk felvetette például, hogy pénzt kérne a médiacégektől a tweetek felhasználásáért, ám ahogy azt a TechDirt is összefoglalta pár napja, ezzel azért lennének problémák. Első körben például az, hogy ezzel a Twitter megsértené az amerikai alkotmány első, szólás- és véleményszabadságra vonatkozó kiegészítését, ez pedig kétségtelenül érdekes lenne úgy, hogy Musk a szólásszabadság bajnokaként vásárolta meg a Twittert.

Ha a platform simán csak pénzt kérne az állami szervektől és a cégektől, akkor ez a probléma megszűnne, de ezt sem lenne sokkal egyszerűbb bevezetni. Egyáltalán nem mindegy például, hogy mekkora cégről van szó, hiszen amit a Microsoft meg sem érez, az egy családi vállalkozást már simán elijeszthet a platformról. Az árak differenciálása megoldást jelenthetne erre, de ennek is meglennének a nehézségei, hiszen nehéz megmondani, hogy mi alapján lenne igazságos a dolog. Persze ettől még nem megoldhatatlan ez a feladat, az pedig biztos, hogy Musknak valamit mindenképpen ki kell majd találnia, hogy valahogy pénzt is csináljon a Twitterből a szólásszabadság hangoztatása mellett.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató